image

Google verbetert twee-factor authenticatie-app

maandag 2 april 2012, 14:49 door Redactie, 4 reacties

Google heeft de twee-factor authenticatie applicatie verbeterd waarmee smartphone-gebruikers op diensten van de zoekgigant kunnen inloggen. In februari 2011 lanceerde Google twee-stap verificatie, wat als een extra beschermingslaag voor Google Accounts moet dienen. Bij twee-stap verificatie moeten gebruikers een verificatiecode invoeren als ze op een onbekende computer inloggen.

Vervolgens wordt er dan een sms met een code gestuurd die moet worden ingevoerd. Smartphone-gebruikers hebben echter de optie om op hun smartphone een code te genereren. Hiervoor ontwikkelde Google de Authenticator app. "Een optie die vooral handig is als je reist of wanneer je mobiele dekking onbetrouwbaar is", zegt Sara Sinclair van het Google Security Team. De app is ook te gebruiken als de smartphone geen bereik heeft.

Upgrade
Google heeft nu de gebruikersinterface aangepast, alsmede "fundamentele upgrades aan de back-end security en infrastructuur" wat de migratie naar een nieuwe app noodzakelijk maakte. Voor toekomstige versies zal Google de standaard Android update procedure gebruiken. Gebruikers van de Google Authenticator app krijgen een waarschuwing dat er een nieuwe versie beschikbaar is.

Reacties (4)
02-04-2012, 15:36 door Anoniem
Mwoah. De interface is nauwelijks anders: grijs in plaats van blauw. Verder ziet de app er hetzelfde uit, dus de wijzigingen zijn niet erg zichtbaar.

Wel vraag ik me af waarom een "nieuwe" app gereleased is en niet gewoon een update van de huidige. Ondanks alle back-end upgrades lijkt het me dat een applicatie zowat 100% vervangen kan worden door een update.
02-04-2012, 16:35 door N4ppy
Top geeft netjes aan nieuwe nodig met een link naar de nieuwe en na opstarten nieuwe "moeten we de oude verwijderen"
02-04-2012, 18:51 door schele
Met die nieuwe privacy policy is gewoon inloggen amper anders dan gehacked worden: je gegevens liggen op straat en kunnen misbruikt worden.
03-04-2012, 16:47 door RichieB
Nevermind, de app gebruikt een time based algoritme.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.