image

Adobe: Windows-versie Reader binnen 72 uur patchen

woensdag 11 april 2012, 11:38 door Redactie, 6 reacties

Adobe heeft minimaal vier beveiligingslekken in Adobe Reader en Acrobat gedicht waardoor aanvallers in het ergste geval het onderliggende systeem kunnen overnemen. Vanwege de ernst van de kwetsbaarheden adviseert Adobe systeembeheerders om in het geval van de Windows-versies Adobe Reader en Acrobat 9.5.1 de patches binnen 72 uur uit te rollen. Hoeveel lekken de patches precies verhelpen is in het geval van Adobe altijd onbekend, aangezien het bedrijf niet de kwetsbaarheden meldt die het zelf ontdekt.

Flash Player
Naast de minimaal vier opgeloste beveiligingslekken zorgen de updates voor Adobe Reader en Acrobat 9.5.1 ervoor dat de PDF-lezers voortaan de Flash Player-plugin gebruiken om Flash-content in PDF-bestanden weer te geven. Hiervoor moet de gebruiker wel Flash hebben geïnstalleerd. Anders zal de PDF-lezer het standaard Authplay onderdeel blijven gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat gebruikers van Adobe Reader en Acrobat 9.x de PDF-lezer niet elke keer hoeven te updaten als Adobe een update voor Flash Player beschikbaar maakt. Dit zorgt voor minder updates, wat met name voor bedrijven prettig zou zijn.

Reacties (6)
11-04-2012, 12:13 door Anoniem
Stel al zou Adobe Reader veiliger worden, wie wil in hemelsnaam een PDF Reader, die honderden mb's installatieruimte nodig heeft voor het openen van 'f*kk*ng simpele PDF's. En ook nog zelfs op de nieuwste computers een stuk langere tijd nodig heeft om die simpele PDF's te openen.
11-04-2012, 18:08 door Anoniem
Als het om een PDF reader gaat gebruik ik FoxitReader, die werkt vlotjes.
Er zijn er nog wel tal van andere.

http://download.chip.eu/nl/Foxit-Reader-2.3_2091911.html

Voor de download, beter de site van FoxitSoftware zelf nemen.

http://www.foxitsoftware.com/
11-04-2012, 18:46 door Anoniem
Lekker dan..... net gecheckt op de FTP site van adobe (ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/reader/win/10.x/) hoogst beschikbare Nederlandse versie is 10.1.0 van 20110726. Hoogst beschikbare EN versie is 10.1.3 van vandaag.
@Adobe: wanneer brengen jullie op je FTP site eindelijk een goed gepatchte NL versie uit? Nee, eerts roepen en paniek zaaien dat je binnen 72 uur moet updaten
(Vanuit mijn bedrijffs ICT adfeling staan we zelfstandige updates niet toe. Hebben zoveel afhankelijke software draaien dat een nieuwe release van sw altijd getest moet worden om bestaande productie omgeving niet in gevaar te brengen.)
In dit geval: wil wel, kan niet.... :-(
11-04-2012, 20:22 door Above
PDF lezen gaat prima in Chrome zoals ook Flash erin werkt waardoor je deze software van Adobe niet hoeft te installeren. Scheelt je een hoop narigheid.
11-04-2012, 23:09 door Nietsnut
Door Anoniem: Stel al zou Adobe Reader veiliger worden, wie wil in hemelsnaam een PDF Reader, die honderden mb's installatieruimte nodig heeft voor het openen van 'f*kk*ng simpele PDF's. En ook nog zelfs op de nieuwste computers een stuk langere tijd nodig heeft om die simpele PDF's te openen.

Ja dat heb ik ook nooit begrepen ik heb nu een reader van een paar Mb werkt prima
12-04-2012, 10:19 door wizzkizz
Door Nietsnut:
Door Anoniem: Stel al zou Adobe Reader veiliger worden, wie wil in hemelsnaam een PDF Reader, die honderden mb's installatieruimte nodig heeft voor het openen van 'f*kk*ng simpele PDF's. En ook nog zelfs op de nieuwste computers een stuk langere tijd nodig heeft om die simpele PDF's te openen.

Ja dat heb ik ook nooit begrepen ik heb nu een reader van een paar Mb werkt prima
Voor het alleen weergeven van PDF bestanden is dat inderdaad ruim voldoende.

Maar als ik bezig ben met onderzoek, lees en annoteer ik veel artikelen die in PDF zijn gepubliceerd. Dan helpen de Adobe Reader functies rondom opmerkingen/annotaties geweldig. In andere PDF lezers mis ik die dan toch wel en zou ik die artikelen moeten printen en annotaties/opmerkingen op papier erbij moeten zetten ofzo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.