image

Firefox overweegt extra klik voor Java en Flash plug-ins

vrijdag 13 april 2012, 11:15 door Redactie, 3 reacties

Mozilla overweegt om Firefox-gebruikers een extra keer te laten klikken om browser plug-ins zoals Java en Adobe Flash Player te activeren. "Of je nu van ze houdt of haat, door plug-ins benaderde content vormt nog steeds een groot deel van het web", aldus Mozilla's Jared Wein. Een aantal dagen geleden implementeerde hij een "click-to-play plug-ins" optie in een testversie van Firefox. Gebruikers moeten in de Nightly build van Firefox de optie wel zelf inschakelen.

Is de plugins.click_to_play optie ingeschakeld, dan is er een extra klik vereist om de content op de website af te spelen. "Dit is een incrementele stap om onze gebruikers te beschermen, geheugengebruik te verminderen en het web te openen", stelt Wein.

Malware
In de Wiki over het project stelt Mozilla dat plug-ins de meest voorkomende oorzaak zijn dat internetgebruikers met malware besmet raken. "Het niet uitvoeren biedt een bescherming tegen drive-by aanvallen, terwijl ze nog steeds op de websites waar de gebruiker het wil zijn in te schakelen."

Wein hoopt dat de nieuwe optie in Firefox 14, die voor 17 juli gepland staat, aanwezig zal zijn.

Reacties (3)
13-04-2012, 11:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-04-2012, 13:39 door Anoniem
Ja leuk, maar wat nu als zo'n plug-in zo lek is als een mandje ? Adobe, Microsoft en Oracle zijn niet echt geinteresseerd in de veiligheid van hun producten ... DAT is het probleem. Hetzelfde geldt voor add-ons: wie controleert de veiligheid en betrouwbaarheid van al die third party add-ons ?
13-04-2012, 13:44 door choi
Uitstekend idee. Opera heeft al sinds enige tijd plugins-on-demand.
Met NoScript krijg je dit ook voor elkaar maar dan krijg je wel een hoop andere-nodeloos ingewikkelde-opties mee die sommige gebruikers niet zullen waarderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.