image

"Alle Anonymous-software is malware"

maandag 16 april 2012, 11:38 door Redactie, 3 reacties

Alle programma's die het label 'Anonymous' dragen, al dan niet echt afkomstig van de internetbeweging, moet als malware worden beschouwd. Dat zegt Ty Miller, CTO van Pure Hacking. De afgelopen weken verschenen verschillende aanvalstools die met malware besmet bleken te zijn. Daarnaast werd ook het Anonymous OS gepubliceerd, ook al stelde Anonymous later dat het besturingssysteem door iemand anders was ontwikkeld en aanhangers het moesten vermijden.

"Elke software geassocieerd met de groep moet als kwaadaardig worden behandeld", stelt Miller. Zo verschenen op Pastebin.com linkjes naar de Slowloris en Low Orbit Ion Cannon tools, bedoeld om websites plat te leggen. In werkelijkheid bleken ze met de Zeus-malware besmet te zijn.

Malware
Volgens Adam Turner maakt de gefragmenteerde aard van Anonymous het lastig om te bepalen of de infecties het werk van de internetbeweging zijn, onafhankelijke cybercriminelen die de interesse in Anonymous proberen uit te buiten, of dat het andere partijen zijn die de beweging in diskrediet proberen te brengen.

"Als de interesse in hacking en hacktivistische groepen blijft groeien, zal de hoeveelheid valse software en mobiele apps ook groeien, aangezien het een eenvoudige manier is om laptops en mobiele apparaten te infecteren", gaat Miller verder. "Of je Anonymous steunt of niet, de software die Anonymous aanbiedt, of in naam van Anonymous wordt aangeboden, moet als malware worden beschouwd."

Reacties (3)
16-04-2012, 12:34 door Anoniem
alle software die je op je systeem instaleert zou eerst gecontroleerd moeten worden door jezelf of een betrouwbare derde partij die je vertrouwd. Of het nu van anonymous, nigeria, redhat of microsoft komt
16-04-2012, 14:41 door Anoniem
Bovendien lijkt Ty Miller hier wel gelijk te hebben, niettemin vind ik het belachelijk dat alle software uitgegeven door welke naam dan ook om die reden als malware bestempeld wordt. Er zijn genoeg voorbeelden beschikbaar van volledig legitieme uitgevers zoals router/switch fabrikanten waarbij software toch op een of andere slinkse wijze veranderd in malware (...). Misschien moeten wij ons enige fundamentele wijsheden over software in haar algemeenheid en de menselijke natuur daarbij weer wat beter gaan realiseren. Daarnaast vind ik het jammer dat Anonymous tot nog toe blijkbaar niet tot een gecentraliseerd en (evt. extern) gecontroleerd software uitgifte punt komt, hoewel een externe controle uiteraard het risico op ernstig strategisch nadeel met zich meebrengt. Bovendien lijkt genoemde malware niet slechts afkomstig van cyber criminelen en anderszins van hulpvaardige anonymous aanhangers die de welwillende leek gemakkelijk op afstand bij de initiatieven behulpzaam willen zijn; zogenoemde whitehats, lobbyisten en zelfs overheidsdiensten blijken geregeld op deze manier anonymous zwart te willen maken. Dat dergelijke waslappen en anderszins malafide sujetten en snotapen niet aangepakt worden voor het ondermijnen van het protestrecht en wederhoor van de burger lijkt mij dan weer in het bijzonder onwenselijk te noemen. Mastercard, paypal en whatnot tot en met het OM lijken mij namelijk nog veel te bereikbaar. Misschien moeten wij onze DDoS software met behulp van virtuele kettingen rondom de legale muziek verkooppunten vast ketenen. MBR/MFT en meer biedt per slot bijzonder (tot nog toe) gemiste kansen. Cloudcomputend de pan uit! Volgens de gefragmenteerde aard van Adam Turner zou zelfs zijn eigen windhoos als malware moeten worden bestempeld. Berekend stelletje dat volk van tegenwoordig. Wordt vervolgd.
18-04-2012, 11:04 door spatieman
tuurlijk joh.
en alle overheids software is ook echt 100% spyware vrij..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.