image

PRISM gebruikt om Kim Dotcom te bespioneren

vrijdag 23 augustus 2013, 10:40 door Redactie, 6 reacties

De Nieuw-Zeelandse autoriteiten zouden het PRISM surveillanceprogramma van de NSA hebben gebruikt om internettycoon Kim Dotcom en andere oprichters van de inmiddels verdwenen downloadsite Megaupload te bespioneren. De surveillanceprogramma's zouden oorspronkelijk bedoeld zijn om inlichtingen over ander landen te verzamelen en terrorisme te bestrijden, maar blijken ook te zijn ingezet tegen de mensen achter de downloadsite. Dat blijkt uit documenten die blogger Keith Ng onderzocht.

Hij bekeek de politieverklaringen die betrekking hadden op de inval bij Kim Dotcom, die vorig jaar plaatsvond. Daaruit blijkt dat de Nieuw-Zeelandse politie en inlichtingendiensten direct van Amerikaanse surveillanceprogramma's zoals PRISM gebruik kunnen maken om e-mail en ander verkeer te onderscheppen.

Selectors

De Nieuw-Zeelandse politie zou een lijst met "selectors" (zoekopdrachten) aan het Government Communications Security Bureau (GCSB) hebben overhandigd, om e-mail en ander verkeer van Dotcom en zijn Megaupload partners te onderscheppen.

De term selectors wordt onder ander door de Amerikaanse inlichtingendienst bij het surveillanceprogramma Xkeyscore gebruikt. Het bestaan van dit systeem werd bekend dankzij de documenten die klokkenluider Edward Snowden aan de media doorspeelde.

Illegaal

Een aantal "selectors of interest" zijn in de documenten onherkenbaar gemaakt, maar anderen, waaronder de e-mailadressen van Kim Dotcom en de proxyserver die voor een aantal accounts en websites werd gebruikt zijn nog steeds zichtbaar. Ook medeoprichters Bram van der Kolk en Sven Ecthernach waren het doelwit van de elektronische surveillance.

Vorig jaar werd Dotcom opgepakt wegens vermeende schendingen van het auteursrecht via zijn downloadsite Megaupload.com. De aanklacht was door de Amerikaanse autoriteiten ingediend. Volgens Australische media zou het bespioneren van Dotcom, zijn vrouw en Van der Kolk illegaal zijn, aangezien de Nieuw-Zeelandse wet dat niet toestaat.

Reacties (6)
23-08-2013, 10:45 door MI-10
Dit bericht geeft maar weer eens haarfijn aan wat de politiek onder "terrorisme" verstaat.
23-08-2013, 10:46 door Sokolum - Bijgewerkt: 23-08-2013, 10:47
Wel... Nou jaaaa... Tjonge hey... Moet dat nou... Mag je echt niet doen hoor, foei NSA, foei...

Ok terug naar de crisis in NL.....
23-08-2013, 10:57 door Mysterio
Door MI-10: Dit bericht geeft maar weer eens haarfijn aan wat de politiek onder "terrorisme" verstaat.
Nog even die die clowns van Buma/Stemra en BREIN vallen onder anti-terreureenheden.
23-08-2013, 11:14 door Anoniem
"De Nieuw-Zeelandse autoriteiten zouden het PRISM surveillanceprogramma van de NSA hebben gebruikt om internettycoon Kim Dotcom en andere oprichters van de inmiddels verdwenen downloadsite Megaupload te bespioneren."

Het is bizar dat dit soort middelen worden ingezet om belangen van bedrijven te behartigen. De taak van de overheid is niet om bedrijven te beschermen tegen de burger. De overheid hoort daarin een neutrale partij te zijn. Indien bedrijven menen dat hun belangen worden beschadigd, dan stappen ze zelf maar naar de politie.
23-08-2013, 11:58 door john west
Er van uitgaand dat dit bericht op waarheid berust,tegenwoordig is waarheid een zeldzame norm aan het worden.

Totalitaire staat U.S.A besmet ook andere landen,onder het etiket "terrorisme bestrijding".
Al die verhalen van N.S.A complete leugens,en die dit na praten naïeve leugenaars.
23-08-2013, 20:59 door Anoniem
Door Anoniem: "De Nieuw-Zeelandse autoriteiten zouden het PRISM surveillanceprogramma van de NSA hebben gebruikt om internettycoon Kim Dotcom en andere oprichters van de inmiddels verdwenen downloadsite Megaupload te bespioneren."

Het is bizar dat dit soort middelen worden ingezet om belangen van bedrijven te behartigen. De taak van de overheid is niet om bedrijven te beschermen tegen de burger. De overheid hoort daarin een neutrale partij te zijn. Indien bedrijven menen dat hun belangen worden beschadigd, dan stappen ze zelf maar naar de politie.

De politie is de overheid. Dus hoe bedrijven naar de politie kunnen gaan zonder dat de overheid ze helpt is mij een raadsel.

Bovendien, het is zeer waarschijnlijk dat die bedrijven naar de politie zijn gegaan (specifiek de FBI aangezien het een internationale zaak is) en dat de FBI vervolgens de hulp van de NSA heft ingeroepen voor het verzamelen van bewijs en heeft gecoordineerd met de politie in het buitenland
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.