image

Metasploit toont impact van al gehackte Mac

vrijdag 6 september 2013, 11:05 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 10-09-2013, 11:25

Deze week is er een nieuwe module voor de populaire hackertool Metasploit verschenen, waarmee security professionals en penetratietesters hun klanten, als die een Mac gebruiken, versteld kunnen laten staan. Dat stelt Tod Beardsley in de weekupdate van Metasploit.

Metasploit is een raamwerk waarmee het mogelijk is om de veiligheid van netwerken en systemen te testen. Elke week verschijnen er nieuwe updates en modules waarmee de mogelijkheden verder worden uitgebreid. Deze week zijn er drie modules verschenen voor aanvallen op een al gecompromitteerd Mac OS X systeem.

Hollywood

De modules maken het mogelijk om toetsaanslagen op te slaan, de microfoon af te luisteren en met de webcam mee te kijken. Het gaat hier om "post-exploit modules" wat inhoudt dat het systeem al op een andere manier gehackt moet zijn voordat de modules gebruikt kunnen worden.

"Dit soort Hollywood-hackerachtige trucs zijn fantastisch om aan klanten de echte risico's van bugs in Apple desktop of laptops te demonstreren", aldus Metasploit-ontwikkelaar Todd Beardsley. Daarnaast verscheen er ook een exploit-module voor een beveiligingslek in Internet Explorer dat vorige maand door Microsoft werd gepatcht.

Reacties (4)
06-09-2013, 22:46 door Anoniem
"wat inhoudt dat het systeem al op een andere manier gehackt moet zijn voordat de modules gebruikt kunnen worden."
Hoe dan?
"...to help explain the true risk associated with Apple desktop / laptop bugs, since they are, by their nature, pretty dramatic and fun to use.
Welke pretty dramatic bugs are fun to use?
10-09-2013, 13:46 door Anoniem
Opvallend: Artikel-Kop na dagen alsnog veranderd?

Dit was de Titel van het artikel waarop gereageerd werd:
"Metasploit geeft hacker toegang tot Mac OS X webcam"

vrijdag 6 september 2013, 11:05 door Redactie, 1 reacties

Uit de cache van Google ; This is Google's cache of https://www.security.nl/posting/362499/Metasploit+geeft+hacker+toegang+tot+Mac+OS+X+webcam?channel=rss. It is a snapshot of the page as it appeared on 8 Sep 2013 03:57:26 GMT.

Waarom wordt er geen melding gemaakt van artikel-tekst of artikel kop wijzigingen?
Deze andere kop maakt wel verschil voor het kader en in ieder geval de motivatie voor het plaatsen van eerder geplaatste reactie.
10-09-2013, 15:03 door Redactie - Bijgewerkt: 10-09-2013, 15:03
Het tijdstip van de aanpassing is alsnog vermeld, dit was vergeten bij het updaten van de titel. De titel is aangepast omdat in de originele titel het niet duidelijk was dat de nieuwe Metasploit module alleen op een al gehackte Mac werkt.
11-09-2013, 17:52 door Anoniem
Door Redactie: Het tijdstip van de aanpassing is alsnog vermeld, dit was vergeten bij het updaten van de titel. De titel is aangepast omdat in de originele titel het niet duidelijk was dat de nieuwe Metasploit module alleen op een al gehackte Mac werkt.
In beide acties kan ik me goed vinden.
Wat betreft de title, die vond ik ook wat al te enthousiast, de nieuwe is inderdaad beter, de metaspoit opmerkingen blijven suggestief geheimzinnig (wie heeft daar wat aan?).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.