image

Yahoo CEO: celstraf dreigde als we NSA-surveillance verklapten

donderdag 12 september 2013, 09:51 door Redactie, 5 reacties

De IT-bedrijven die middels gerechtelijke bevelen werden gedwongen om gegevens van gebruikers aan Amerikaanse inlichtingendiensten te openbaren hadden geen andere keuze dan dit te doen en hun mond te houden, aldus Yahoo CEO Marissa Mayer.

Wie de overheidsgeheimen verklapte zou namelijk achter de tralies kunnen belanden, zo liet Mayer gisteren tijdens de TechCrunch Disrupt conferentie weten. Verschillende bedrijven, waaronder Yahoo en Google, hebben de Amerikaanse overheid inmiddels gevraagd om meer details over de overheidsverzoeken aan het publiek te mogen openbaren.

Gevangenisstraf

Ook in 2007 had Yahoo al gevraagd om verzoeken van de NSA te mogen publiceren. "Als je verliest en niet meewerkt is het verraad", zo stelde Mayer. "We denken dat het zinniger is om binnen het systeem te werken." Er werd daarom besloten de verzoeken niet zonder toestemming te publiceren. "Het vrijgeven van geclassificeerde informatie is verraad en je wordt dan opgesloten", merkte de Yahoo CEO op.

Reacties (5)
12-09-2013, 10:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-09-2013, 10:47 door MI-10 - Bijgewerkt: 12-09-2013, 10:50
In beide gevallen leren we hoe de meeste mensen toekeken en niks deden...
Ik neem het die mensen niet kwalijk. Er is niet alleen sprake van treason (hoogverraad), je wordt niet alleen voor heel veel jaren opgesloten in een zwaar beveiligde gevangenis...ook je gezin wordt kapot gemaakt, je baan ben je kwijt, je eigen bedrijf (als je dit hebt) vernietigd, je inkomen ben je kwijt, je maatschappelijke positie ben je kwijt en grote kans dat ook je huwelijk kapot is.....denk daar maar eens over na!

En dat jij hier nu op dit forum zo makkelijk dit komt zeggen hier.....dat deden ze na de Tweede Wereldoorlog ook in dit land, door te beweren dat ze allemaal in het "verzet" hadden gezeten.
12-09-2013, 11:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-09-2013, 13:17 door Anoniem
"Een 1984-wereld komt er niet alleen. We verdienen het ook."

1984 is achterhaald i.v.m. de huidige situatie ;)
13-09-2013, 16:41 door athrropos
Laten we niet verzanden in dingen die niet meer terug te draaien zijn.
Privacy online en buiten (camera's) is voorbij.
Het is 1984. (of er wel heel dicht bij)
De kansen om dat nog terug te draaien hebben we laten liggen. (allemaal)

Maar zoals altijd, deze situatie met Snowden/NSA is nog een aantal maanden actief, maar medio zomer 2014 zullen er nog maar weinig niet systemanalisten / professionals zijn die het onthouden of maar iets van weten.

Feit is. meeste gebruikers/particulieren slapen wat dat betreft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.