image

Online school voor beginnende cybercriminelen

woensdag 18 september 2013, 15:31 door Redactie, 2 reacties

Beginnende cybercriminelen kunnen tegenwoordig online de kneepjes van het vak leren, waarbij ze van heuse 'cybercrimeprofessoren' les krijgen. Het geven van advies over online fraude werd voorheen vaak kosteloos gedaan, maar nu worden er volledig betaalde trainingen, workshops en cursussen gegeven.

Dat stelt beveiligingsbedrijf RSA. Volgens analist Limor Kessem hanteren de ervaren cybercriminelen die de programma's opzetten dezelfde modellen als legitieme universiteiten. De lessen worden via Skype videoconferencing gegeven en bieden ook ruimte voor vraag- en antwoordsessies tussen docent en studenten.

Onderwerpen

Studenten die goed presteren kunnen zich vervolgens bij de cybercriminelen aansluiten. Net als bij echte universiteiten gelden ook voor de online cursussen verschillende regels. Zo moeten studenten twee uur van tevoren aangeven als ze verhinderd zijn. Wie zich niet op tijd afmeldt moet de helft van het lesgeld betalen en zal naar een nieuw tijdstip worden doorgeschoven. Wie de afwezigheidsboete niet betaalt zal het volledig overgemaakte bedrag verliezen.

De lesonderwerpen bestaan uit zaken als het krijgen van klanten, vermijden van opsporingsdiensten en het plegen van fraude. De beginnerscursus kost ongeveer 75 dollar. Ook zijn er cursussen voor creditcardfraude, het anoniem zijn op internet en het vinden van katvangers om gestolen geld te witwassen.

Reacties (2)
18-09-2013, 22:45 door Anoniem
Ja het kan allemaal op internet, he? Schijnbaar geen enkele opsporingsdienst die er wat aan/tegen doet. Het zal wel te maken hebben met jurisdictie van de diverse nationale politie- diensten. Tijd voor de oprichting van een mondiale dan wel Europese cyberpolitie die dit soort initiatieven snel de in de kiem moet smoren. Vermoedelijke locatie van dit soort scholen en hun oprichters zijn Rusland, China en Afrika (met name denk ik aan landen als Nigeria).De autoriteiten in deze landen moeten desnoods gedwongen worden om mee te werken aan de aanpak van deze cybercrime-bendes!
19-09-2013, 10:33 door Anoniem
Door Anoniem: Ja het kan allemaal op internet, he? Schijnbaar geen enkele opsporingsdienst die er wat aan/tegen doet. Het zal wel te maken hebben met jurisdictie van de diverse nationale politie- diensten. Tijd voor de oprichting van een mondiale dan wel Europese cyberpolitie die dit soort initiatieven snel de in de kiem moet smoren. Vermoedelijke locatie van dit soort scholen en hun oprichters zijn Rusland, China en Afrika (met name denk ik aan landen als Nigeria).De autoriteiten in deze landen moeten desnoods gedwongen worden om mee te werken aan de aanpak van deze cybercrime-bendes!

Ik snap het probleem niet, gewoon een unit dezelfde les laten volgen. Ideaal voor een undercorvertje lijkt mij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.