image

Ziekenhuis verliest laptop met gegevens 2100 patiënten

zaterdag 26 mei 2012, 08:38 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis is een onversleutelde laptop met de privégegevens van meer dan 2100 patiënten verloren. Een werknemer van het Children’s Hospital in Boston had de laptop naar een conferentie in Argentinië meegenomen. Daar werd de computer gestolen. Op de laptop stond een bestand met de namen, medische dossiernummers, geboortedatum, diagnose, behandelprocedures en datum van operatie van 2159 patiënten.

Het ziekenhuis laat in een verklaring weten dat het bestand niet op de harde schijf was opgeslagen, maar als e-mailbijlage nog steeds op de laptop stond. Verder zou de machine met een wachtwoord zijn beveiligd, maar niet versleuteld. Het ziekenhuis gaat alle getroffen patiënten inlichten.

"Hoe zit het met gebruik van Bitlocker? Eén zo'n incident betaalt waarschijnlijk je Windows 7 migratieproject", aldus Microsoft beveiligingschef Roger Halbheer.

Reacties (2)
26-05-2012, 22:19 door Whoops
Ik begrijp dat dergelijke gegevens relevant kunnen zij voor een congres,
maar neem dan in ieder geval de moeite om het geheel te anonimiseren.
Namen, medische dossiernummers en geboortedatum compleet weglaten.
Eventueel een uniek ID gebruiken (en de omzetlijst natuurlijk thuis laten).
29-05-2012, 13:56 door Anoniem
"maar als e-mailbijlage nog steeds op de laptop stond"

m.a.w., de gegevens zijn zonder beveiliging over het 'internet of bedrijfsnetwerk' verzonden voordat ze op de laptop stonden?

dat de laptop kwijt isl ijkt me daarom hun minste zorg...beter zou men de emails beveiligen voordat ze worden verzonden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.