image

'Salaris en bureaucratie obstakels bij werven cybersoldaat'

maandag 14 oktober 2013, 16:31 door Redactie, 4 reacties

Het Cyber Command van het Amerikaanse leger moet in 2015 met 4.000 werknemers zijn aangevuld, maar bureaucratie en salaris blijken obstakels te zijn bij het werven van nieuwe cybersoldaten. Een probleem dat wordt vergroot doordat de vraag naar security specialisten groter is dan het aanbod.

De Amerikaanse overheid moet het daardoor vaak afleggen tegen concurrenten die hogere salarissen bieden en zo de beste specialisten kunnen werven. "Zoals met alles komt het neer op menselijk kapitaal en daar is er gewoon te weinig van", zegt Chris Finan, voormalig cyber security directeur van het Witte Huis en tegenwoordig werkzaam voor het Truman National Security Project en een starter in Silicon Valley.

Opleiding

Volgens Finan valt het niet mee om in het huidige aanbod van security specialisten de juiste cybersoldaat te vinden. "Ze kiezen waar ze willen werken gebaseerd op salaris, levensstijl en het ontbreken van hinderlijke bureaucratie, en dat maakt het met name lastig om ze voor de overheid te laten werken." Westerse universiteiten zouden daarnaast te weinig afgestudeerden met de juiste computervaardigheden afleveren.

Sommige studenten klagen dat veel van de vakken te theoretisch zijn voor de uitdagingen waar een cybersoldaat mee te maken krijgt. Alan Paller van het SANS Institute stelt dat een informaticaopleiding niet vereist is voor het vinden van een lucratieve baan, zolang sollicitanten de functies kunnen vervullen die het lastigst te bemannen zijn, zoals het vinden van bugs in software, identificeren van infecties en het reverse engineeren van malware.

Decennia

Het Amerikaanse leger erkent dat het klaarstomen van een cyberleger tijd vergt. "We staan aan het begin van dit proces en bouwen het steen voor steen op", zegt Kolonel Gregory Conti, hoofd van het Cyber Security Department van de Amerikaanse militaire academie West Point. "Het zal net zo zijn als bij de oprichting van de luchtmacht, een proces dat een aantal decennia in beslag neemt om de juiste mensen en structuren te krijgen."

Reacties (4)
14-10-2013, 17:35 door Anoniem
'Tis een soort "dot com boom", met vergelijkbare qualiteitsproblemen. Wat niet wil zeggen dat je wat hebt aan het type persoon waar het leger goed in is ze te werven voor je cyberleger.
14-10-2013, 19:40 door schele
Waar is de tijd dat je uit roeping voor het leger koos?
Oh ja, diverse zinloze oorlogen en afluisterschandalen later is de roeping bij veel mensen wat verdwenen.
15-10-2013, 00:00 door Anoniem
Mensen die echt wat kunnen kosten geld, veel geld... Tja en als je moet gaan fuzzen en zelf 0days moet kunnen exploiten met code die je zelf schrijft dan heb je echte kennis nodig... Die is HEEL DUN gezaaid...

Proost
15-10-2013, 12:34 door Anoniem
Door schele: Waar is de tijd dat je uit roeping voor het leger koos?
Oh ja, diverse zinloze oorlogen en afluisterschandalen later is de roeping bij veel mensen wat verdwenen.
Juistem, dat dus. En die jongens en meisjes die daar nog wel in geloven komen binnen de kortste keren van een koude kermis thuis, teleurgesteld én onderbetaald, waarna ze NOG VEEL "gevaarlijker" worden voor de betreffende overheid.

En dan Snowden en cohorten de schuld geven natuurlijk, leuker kunnen we het niet maken, wél makkelijker...
Ik vind het wel prima zo, laat dat regime z'n eigen graf maar graven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.