image

Apple patcht 112 lekken in OS X, iOS, Safari en iTunes

woensdag 23 oktober 2013, 10:46 door Redactie, 0 reacties

Apple heeft gisterenavond updates voor verschillende producten uitgebracht, waaronder OS X, iOS, Safari en iTunes, die bij elkaar 112 beveiligingslekken verhelpen. De grootste update was voor het nieuwe Mac OS X 10.9 genaamd Mavericks, die 54 lekken oplost.

iTunes 11.1.2 voor Windows 7, Vista en Windows XP volgt met 24 verholpen kwetsbaarheden. In Safari 6.1 heeft Apple 21 lekken gepatcht. Voor gebruikers van OS X server is versie 3.0 verschenen, waarmee 7 beveiligingsproblemen tot het verleden behoren.

Gebruikers van een iPhone 4 of nieuwer krijgen het advies om naar iOS 7.0.3 te updaten. De update verhelpt 3 lekken, waardoor iemand met fysieke toegang tot een vergrendeld toestel alsnog telefoonnummers kon bellen. Verder zijn er in Apple Remote Desktop 3.7 twee en in Keynote 6.0 één kwetsbaarheid gepatcht.

Op de lekken in Keynote en iOS na was het bij alle andere software mogelijk voor een aanvaller om willekeurige code op het systeem uit te voeren. Alle gebruikers krijgen dan ook het advies om de beschikbare updates te installeren. Die zijn onder andere via iTunes, de Software Update-functie of Mac App Store beschikbaar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.