image

Studenten veroordeeld wegens fraude met logins uit vuilnisbak

vrijdag 25 oktober 2013, 16:24 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn drie voormalige studenten wegens identiteitsdiefstal en systeeminbraak veroordeeld. De drie gebruikten de gebruikersnamen en wachtwoorden van andere studenten om op een intern studentensysteem in te loggen en zo financiële tegoeden van andere studenten te stelen.

Ten tijde van de fraude in 2010 studeerden de 23-jarige Christopher Wright en zijn medeverdachten, de 22-jarige Carliss Pereira en 22-jarige Carl Coutard, aan de Agrarische en Mechanische Universiteit van Florida. De drie bemachtigden wachtwoorden, gebruikersnamen en andere persoonlijke informatie door papieren uit de vuilnisbakken rond de helpdesk te verzamelen.

Ook werd er via openbare bronnen op het internet naar informatie gezocht en werden universiteitsmedewerkers en studenten zelf misleid om deze gegevens te verstrekken. Vervolgens logden de drie in op de accounts van de studenten die financiële tegoeden zouden krijgen. Van deze studenten wijzigden ze de rekeningnummers in die van pre-paid debitkaarten die ze zelf in bezit hadden. De universiteit wist de meeste frauduleuze transacties terug te draaien.

Veroordeling

Wright werd vandaag tot een gevangenisstraf van 2 jaar veroordeeld. Coutard kreeg zes maanden huisarrest en staat zes maanden onder begeleid toezicht. Daarnaast moet hij een taakstraf van 80 uur uitvoeren. Pereira kreeg vier maanden huisarrest opgelegd en komt twee maanden onder begeleid toezicht te staan. Ook hij moet een taakstraf van 80 uur uitvoeren en daarnaast nog een schadevergoeding van 4.000 dollar aan de universiteit betalen.

Reacties (2)
26-10-2013, 18:52 door Valheru
Krijgt de helpdesk ook een boete voor het zo onzorgvuldig omgaan met wachtwoorden?
27-10-2013, 13:58 door Anoniem
Door Valheru: Krijgt de helpdesk ook een boete voor het zo onzorgvuldig omgaan met wachtwoorden?
Mocht je willen :[
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.