image

Facebook vraagt telefoonnummer gebruikers

vrijdag 15 juni 2012, 11:41 door Redactie, 21 reacties

Als onderdeel van een nieuwe beveiligingscampagne vraagt Facebook om het telefoonnummer van gebruikers. Op de profielpagina's van gebruikers toont Facebook de komende dagen een link naar een pagina met 'security tips'. Deze pagina bevat informatie over hoe gebruikers zich op de sociale netwerksite kunnen beschermen. De link zal de komende dagen op de profielpagina's van alle gebruikers verschijnen.

De drie basistips bestaan uit het herkennen van een scam, het kiezen van een sterk en uniek wachtwoord en het bevestigen van het mobiele telefoonnummer. Het telefoonnummer is volgens Facebook nodig om in het geval gebruikers hun wachtwoord vergeten, ze een nieuw wachtwoord te kunnen sturen.

Reacties (21)
15-06-2012, 12:35 door spatieman
ya right.
en door te verkopen aan telemarketing.
06-fuckyou kunnen ze krijgen.
15-06-2012, 12:40 door Anoniem
Volgens mij heb je nu al een telefoon nummer nodig om een nieuw profiel aan te maken... Er wordt een SMS naar toe gestuurd met een code die nodig is in het registratie proces. In zekere zin wel nuttig, want het zal een boel fake profielen wel voorkomen. Maar aan de andere kant - wat moet Facebook met je nummer en wat doen ze er verder mee?

Maar goed - met 900 miljoen klanten (uhm - producten) kunnen ze wel wat gewicht in de schaal leggen. Echte alternatieven zijn er niet en niemand wil z'n facebook 'vrienden' kwijt...
15-06-2012, 12:41 door Anoniem
Haha zo kan je een leuke databse krijgen :)))
15-06-2012, 12:49 door Skizmo
Ipv de security bij de gebruiker neer te leggen, word het niet eens tijd dat facebook zelf de beveiliging gaat verbeteren ?
15-06-2012, 13:06 door Anoniem
dit doen ze al tijden.. (of nouja was optioneel)

tuurlijk zullen ze dit doen met winstoogmerk maar kijk bijvoorbeeld maar eens in je telefoon als je android hebt
dan zul je van veel van je vrienden het nummer erbij zien staan (terwijl je die niet op je telefoon hebt staan)

verder zie ik er niet echt wat in om zelf mijn nummer te geven
15-06-2012, 13:18 door Anoniem
Sinds de facebook-app voor Blackberry mijn hele telefoonlijst bleek te hebben gekopieerd naar de Facebookservers (ook van de contacten waarmee ik op Facebook niet gelinked was) sta ik nergens meer van te kijken. Kans is echter groot dat door deze app de nummers eigenlijk al lang bekend zijn.
15-06-2012, 13:58 door Anoniem
Ik sta op facebook zonder foto, zonder echte naam, met gegevens die niet kloppen. Mijn vrienden weten dat. Zo ben ik beschermd en kan ik toch contact houden terwijl ik op mijn eigen naam niet te vinden ben.
15-06-2012, 14:24 door Anoniem
Door Anoniem: dit doen ze al tijden.. (of nouja was optioneel)

dat optioneel zou eigenlijk niet tussen haakjes moeten staan. Hoe lang heeft het geduurd vooraleer ze het inloggen versleuteld hebben? Eerst Mozilla onder druk proberen te zetten om de Firesheep extensie te blokkeren, en toen ze dit niet deden heeft het nog een hele tijd geduurd voordat de versleuteling optioneel kon aangezet worden, en dan nog maanden vooraleer de versleuteling een feit was voor iedere gebruiker (die vaak het meest kwetsbaar zijn). Toegegeven, dit is al een tijdje geleden maar het toont duidelijk hoe het bedrijf tegen security aankijkt! (nog steeds)
15-06-2012, 14:46 door peanuty
Zeg Facebook, ik kan niet inloggen!
Oh, hier...heb je een nieuw wachtwoord!

Wat klopt hier niet?
15-06-2012, 14:59 door SPlid
Het lijkt me altijd mogelijk om een prepaid kaartje te kopen en dit nummer te gebruiken, zodat Face-book je jou pw kan sms-en . Want ik krijg inderdaad ook geen gerust gevoel wat betreft de security risico's die facebook heeft.
(veel persoonlijke informatie, gedeeld met alle vrienden etc.)
15-06-2012, 16:47 door Anoniem
0906-facebook
16-06-2012, 08:05 door Anoniem
Goed alternatief: Geen Facebook account
16-06-2012, 12:41 door Anoniem
Ik wilde ook FB even bekijken, misschien gebruiken en heb dus een account aangemaakt. Vervolgens moest ik een dag later mijn mobielnr vermelden, omdat ze willen zeker weten of ik besta ... blablabla.
Ik wil mijn mobielnr absoluut niet vermelden en kan dus nu niet meer inloggen. Is geen ramp, poehee, dan niet.
16-06-2012, 13:17 door wim-bart
Je kan aangeven of je nummer gebruikt mag worden voor reclame doeleinden. Daarnaast gebruik ik dit al een jaar bij facebook en nog niks ontdekt waarom het niet goed zou zijn. Bovendien heeft het best wel een aantal voordelen, vooral toen ik het vermoeden kreeg dat mensen mijn fb account probeerden in te komen.

1. Mobiel nummer wordt bij mij gebruikt om te controleren of inloggen op mijn account vanaf een bepaald werkstation is toegestaan doormiddel van een two-factor sms authenticatie. Dit bracht aan het licht dat er mensen probeerden in te loggen op mijn account doordat ik een sms kreeg, op deze wijze kon ik achterhalen welke pc met ip nummer het was, en aangezien ik de provider wist wist ik ook snel wie het was (plaats, provider, pcnaam combi).
2. Wachtwoord vergeten, kan je zonder veel moeite je wachtwoord ontgrendelen via een eenvoudige procedure.

Daarnaast nog nooit misbruik van phone nummer ontdekt.
16-06-2012, 13:18 door wim-bart
Door Anoniem: Ik sta op facebook zonder foto, zonder echte naam, met gegevens die niet kloppen. Mijn vrienden weten dat. Zo ben ik beschermd en kan ik toch contact houden terwijl ik op mijn eigen naam niet te vinden ben.

En eigenlijk mag dat niet op Facebook, volgens de voorwaarden moet informatie herleidbaar zijn.... Maar tja, in NL is dat niet strafbaar :)
02-07-2012, 22:26 door Anoniem
Mag je tegenwoordig nog een beetje privacy hebben? Altijd alles moeten ze weten dan maar GOODBYE FACEBOOK want hier heb ik dus echt geen zin in! Als 't zo moet dan jammer maar helaas....
02-07-2012, 22:30 door Anoniem
Dan koop je toch gewoon simkaartjes die je alleen voor facebook gebruikt ipv je eigen :D Als ze denken zo slim te zijn>>???!!!
06-08-2012, 00:31 door Anoniem
Ik wil mijn privé tel niet doorgeven, het gaat ze geen bal aan. Ben ik vanavond de hele tijd op facebook valt het even weg, kan ik er niet meer in zonder telnummer in te voeren. Nou ze bekijken het maar. Alleen vraag ik mij af hoe ik nu mijn foto's ect verwijderen kan het zal er dan eindeloos op blijven staan?
Mensen doe het niet want ze kunnen je volgen via jouw gsm met of zonder simkaart, en zit je daarop te wachten.
Zal wel weer iets van de FBI zijn.
Vergeet het Engelse afluisterschandaal"News of the World" niet ,dit doen de Amerikanen ook.
En wat dacht je van de opbrengst via de beurs met al die extra telefoonnummers. Kassa.
Smerig zaakje!

Groetjes ,
Godin .
26-12-2013, 17:51 door Anoniem
Zonder telefoon en inlogcode kan je dus niet meer op je eigen profiel komen. Er is namelijk geen andere mogelijkheid meer. Zij sturen je gegevens naar je mobiel, heb je om wat voor redenen geen mobiel, kan je er dus ook niet meer opkomen.

Natuurlijk zijn ze onbereikbaar, dus dat navragen heeft ook geen zin
05-02-2015, 19:08 door Anoniem
Facebook is niet best beveiligd volgens mij. En ik laat facebook kraken op het moment dat ze 1 foto delen van mijn zoontje. Groet Mark
21-10-2015, 21:27 door Anoniem
faceboek herkent mijn telefoonnummer niet ik heb sedert een halfjaar een nieuw nummer.Facebook hheft mij nooit medegedeeld om dit doortegeven.Het nieuwe nummer is niet bekend bij facebook
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.