image

LastPass 3.0 met gezinsmap en Windows 8.1 support

dinsdag 5 november 2013, 15:47 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van de populaire wachtwoordmanager LastPass verschenen, die allerlei nieuwe features bevat en Windows 8.1 ondersteunt. LastPass is een programma dat wachtwoorden van gebruikers op versleutelde wijze opslaat en indien gewenst ook wachtwoorden kan genereren.

In plaats van allerlei verschillende wachtwoorden te moeten onthouden, hoeven gebruikers slechts een hoofdwachtwoord te onthouden, waarna het programma automatisch de opgeslagen wachtwoorden van de gebruiker gebruikt om op een website in te loggen.

LastPass 3.0 beschikt over een geheel nieuwe gebruikersinterface, ondersteuning van Windows 8.1 en een gedeelde gezinsmap voor vijf gebruikers. Hiermee is het mogelijk om gezamenlijke accounts te beheren en te benaderen. De nieuwe versie is zowel voor iOS, Android als de desktop beschikbaar. LastPass is gratis, maar heeft ook een betaalde premiumversie.

Reacties (1)
06-11-2013, 09:24 door Dick99999 - Bijgewerkt: 06-11-2013, 09:24
Ook versie 3 voor de iPhone is nu uit en vind ik een geweldige verbetering. Vooral het automatisch (laten) inloggen gaat veel beter. LastPass synchroniseerde de kluis inhoud altijd al tussen alle devices van 1 account. Daar is nu de gedeelde map bijgekomen.

De iPhone en andere mobile versies zijn alleen bij een Premium account inbegrepen voor $1 per maand. De Windows versie is gratis en is bijna volledig. Maar de Premium versie geeft ook een weinig bekende extra voor het veilig uitwisselen van wachtwoorden, sleutels of korte notities.

Je kan een collega veilig een wachtwoord toezenden (rechtstreeks in de wachtwoordkluis). Je kan echter ook het recht om in in te loggen op een website toezenden. De collega kent dan het wachtwoord niet. Terugtrekken van de autorisatie is ook geregeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.