image

Android-tablets voor medisch personeel gelanceerd

woensdag 20 november 2013, 13:40 door Redactie, 3 reacties

Het Taiwanese elektronicabedrijf MiTAC heeft vandaag twee Android-tablets gelanceerd die speciaal voor medisch personeel zijn ontwikkeld. Zowel de MioCARE A335 als de MioCARE L135 beschikken over wifi, mobiele connectiviteit en een barcode- en RFID-scanner om patiëntgegevens uit te lezen.

"Om een betrouwbaar instrument voor dagelijks gebruik in het ziekenhuis te zijn, moeten mobiele toestellen voldoen aan heel specifieke eisen, zoals steriliteit, beveiligde toegang, databescherming, praktische afmetingen, betrouwbaarheid en batterijen met een lange levensduur", zegt Piet Deschuymer, directeur van MiTAC Europe.

Beveiliging

Voor de beveiliging beschikken de MioCARE-toestellen over twee-factor smartcard authenticatie en bieden de mogelijkheid tot het volledig blokkeren van toestellen met Mobile Device Management software. Ook zijn de apparaten van een volledig desinfecteerbare behuizing, geïntegreerde HF RFID/NFC (Near field communication) en een 2D-streepjescodescanner voorzien, waarmee medisch personeel data kan verwerken.

Reacties (3)
20-11-2013, 14:38 door Cornelius
Om een betrouwbaar instrument voor dagelijks gebruik in het ziekenhuis te zijn, moeten mobiele toestellen voldoen aan (...) beveiligde toegang, databescherming, (...)

In combinatie met Android heb ik daar toch wel gemengde gevoelens bij, gezien de enorme hoeveelheid malware die dagelijks verschijnt voor dit platform. Om één of andere reden hebben veel organisaties het beheer van dit soort devices een stuk minder op orde dan MS-werkplekbeheer. Risico = kans * impact. Impact is bij compromittering van ongeacht welk OS gelijk. Alleen, hoe zit 't met de kans dat er iets misgaat...
20-11-2013, 16:29 door Anoniem
Android-tablets voldoen aan Specifieke eisen?
Inderdaad vast voor de verzekeraars en andere belanghebbenden.
Android-tablets op de medische werkvloer, draai er je EPD mee, deel alles met of via Google, geniet van het dagelijkse feest dat Java aan 'extra's' biedt en zie de brede voordelen van 'praktische afmetingen'.
Patiëntenhorror wat betreft privacy en veiligheid.
20-11-2013, 18:13 door Mira - Bijgewerkt: 20-11-2013, 18:15
" Voor de beveiliging beschikken de MioCARE-toestellen over twee-factor smartcard authenticatie en bieden de mogelijkheid tot het volledig blokkeren van toestellen met Mobile Device Management software. "

1. Kan iemand uitleggen wat wordt bedoeld met de laatste geciteerde zinsnede ? Ik bedoel, wt wordt geblokkeerd ?
2. Kan iemand een zinnig argument aandragen/ uitleggen waarom medisch personeel een tablet nodig heeft ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.