image

McAfee verliest weer topman

dinsdag 10 juli 2012, 10:21 door Redactie, 2 reacties

Weer is een topman van anti-virusbedrijf McAfee opgestapt, de derde in korte tijd. Na Dmitri Alperovitch en George Kurtz heeft nu 'Global CTO' Stuart McClure zijn biezen gepakt. "De geruchten kloppen. Ik ben bij McAfee vertrokken om een nieuw avontuur te beginnen", aldus McClure op Twitter. McClure was de tijdelijke vervanger van Kurtz die afgelopen november vertrok. De twee waren eerder al compagnons bij beveiligingsbedrijf Foundstone dat in 2004 door McAfee werd overgenomen.

Kurtz lanceerde in februari beveiligingsbedrijf CrowdStrike, dat zich vooral met het beschermen van intellectueel eigendom op bedrijfsnetwerken bezighoudt. Kort na de aankondiging werd duidelijk dat ook Alperovitch zich bij het bedrijf had aangesloten.

Alperovitch was een vooraanstaand onderzoeker bij McAfee. Hij werkte mee aan het onderzoek naar "Operation Aurora", een aanval op zoekgigant Google. In augustus vorig jaar openbaarde zijn team "Operation Shady RAT," een grootschalige aanval op de netwerken van 72 ondernemingen.

Reacties (2)
10-07-2012, 11:06 door Anoniem
McAfee.Wie wil die meuk nou nog op zn computer? Ik niet.Echt, dan kun je nog beter de gratis antivirus van microsoft essentials,avast,avg,avira of comodo op je pc zetten.Beschermt minstens net zo goed,zo niet beter en bespaart je een boel centjes.En waar blijven die superveilige computerchips die mcafee en intel ons beloofd hadden?
10-07-2012, 12:15 door Arie
Ik wel hoor, doet het prima. Zeker binnen bedrijfsnetwerken heeft Mcafee een goede reputatie v.w.b. beheermogelijkheden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.