image

Botnet van 24.000 Android-smartphones ontdekt

woensdag 8 januari 2014, 13:56 door Redactie, 0 reacties

Een beveiligingsbedrijf heeft een botnet van 24.000 Android-smartphones ontdekt dat allerlei informatie van besmette toestellen verzamelt. Het gaat om wachtwoorden, e-mailadres, telefoonmodel, locatie, hotspots in de buurt en de verbinding naar de computer en het wifi-netwerk van de gebruiker.

De malware, die zich als allerlei andere apps voordoet, wordt via onofficiële marktplaatsen verspreid en heeft van beveiligingsbedrijf IntelCrawler de naam XXXX.apk gekregen. Als wat voor apps de malware zich voordoet laat het bedrijf niet weten. Wel zou die onder andere op de marktplaats 'Android Market' zijn aangeboden.

Wifi-netwerken

De reden dat de malware een USB-verbinding met een computer detecteert wordt mogelijk gedaan om draadloze netwerken in de buurt te scannen zonder dat dit ten koste van de batterij gaat. Vooralsnog lijkt de malware vooral als doel het verzamelen van informatie te hebben, zo meldt SC Magazine.

Volgens Andrey Komarov, CEO van het beveiligingsbedrijf, is vooral de lijst met onderschepte hotspots opvallend. Het gaat om allerlei soorten hotspots van restaurants en VIP-lounges op vliegvelden en luxe hotels tot wifi-netwerken bij consumenten en ambtenaren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.