image

Adobe Acrobat achilleshiel bedrijven

dinsdag 7 augustus 2012, 15:21 door Redactie, 4 reacties

Adobe Shockwave en Adobe Acrobat zijn de meest genegeerde browser plug-ins als het om de installatie van beveiligingsupdates gaat. Volgens beveiligingsbedrijf ZScaler is 60% van de Acrobat-installaties die het bij zakelijke klanten tegenkwam verouderd. In het geval van Shockwave gaat het om zo'n 38%. Bedrijven blijken gevaarlijk geachte plug-ins zoals Java en Flash Player wel snel te patchen, aangezien hier minder dan 5% kwetsbaar voor drive-by downloads is.

Bij een drive-by download volstaat het openen van een kwaadaardige of gehackte site of het openen van een PDF of Word-bestand om besmet met malware te raken. Adobe Flash Player is op bijna alle kantoorcomputers aanwezig, gevolgd door Windows Media Player, Acrobat, .NET en Microsoft Outlook.

Het feit dat de Microsoft plug-ins niet in het overzicht verschijnen toont volgens ZScaler dat bedrijven Windows Updates tijdig uitrollen. Het uitrollen van third-party patches voor andere programma's blijkt een stuk lastiger te gaan.

Reacties (4)
07-08-2012, 17:43 door Anoniem
Je kan beter zeggen bijna iedere zakelijke pc heeft wel een (paar) software updates achterloopt, het is en blijft de gebruiker die achter de pc zit en die updates weg klikt, want pop-ups zijn eng, niet waar?
08-08-2012, 00:27 door Nerd
Zou eigenlijk een file-stripper moeten hebben, als er een file opgeslagen word, dat alle scripts en onzin eruit geknikkerd word, en dat dan alleen de data overblijft. Meteen met downloaden een dikke vette warning als er ook maar iets in zit.
08-08-2012, 11:57 door wizzkizz
Door Anoniem: Je kan beter zeggen bijna iedere zakelijke pc heeft wel een (paar) software updates achterloopt, het is en blijft de gebruiker die achter de pc zit en die updates weg klikt, want pop-ups zijn eng, niet waar?
Pop-ups zijn niet eng, die zijn super irritant. Als ik een werkstation opstart, doe ik dat om te werken. Ik wil dan niet lastiggevallen worden met pop-ups die ik moet wegklikken, die de focus weghalen uit de applicatie waar ik mee bezig was, tijdens een presentatie toch opspringen etc. Verzin maar een mechanisme om het zonder al die klote pop-ups te doen, dat is je werk.
08-08-2012, 14:42 door Anoniem
Door Anoniem: Je kan beter zeggen bijna iedere zakelijke pc heeft wel een (paar) software updates achterloopt, het is en blijft de gebruiker die achter de pc zit en die updates weg klikt, want pop-ups zijn eng, niet waar?
Niet helemaal. Het hangt natuurlijk sterk af van de beveiligingsmethode die het bedrijf hanteert. Het kan zomaar zijn dat de automatische download juist geblokkeerd wordt. Waarmee juist het tegenovergestelde bereikt wordt :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.