image

Snapchat: snelle groei veroorzaakt spam

dinsdag 14 januari 2014, 13:57 door Redactie, 0 reacties

Een spamgolf waar gebruikers van de foto-chatapp Snapchat in het weekend mee te maken kregen is het gevolg van de snelle groei van de app en staat los van het beveiligingslek waardoor onlangs de gegevens van 4,6 miljoen gebruikers lekten, zo laten de ontwikkelaars weten.

Snapchat is een populaire foto-chatapp voor het uitwisselen van foto's en heeft miljoenen gebruikers. In augustus van vorig jaar ontdekten onderzoekers van een Australisch beveiligingsbedrijf meerdere lekken in de app. Daardoor is het onder andere mogelijk om gebruikersnamen aan telefoonnummers te koppelen.

In eerste instantie negeerden de ontwikkelaars de melding van de beveiligingsonderzoekers en stelden dat het om een theoretisch probleem ging. Nadat iemand een database met gebruikersnamen en telefoonnummers van 4,6 miljoen gebruikers online had gezet ging Snapchat tot actie over en verscheen er een nieuwe versie van de app.

Spam

De problemen voor gebruikers zijn echter nog niet voorbij, want in het weekend was er sprake van een spamprobleem Gebruikers kregen allerlei pornografische spamberichten en berichten waarin middelen voor gewichtsverlies werden geadverteerd. "Hoewel we verwachten om de hoeveelheid spam in te perken, is het het gevolg van een snel groeiende dienst", aldus de ontwikkelaars. "Voor zover we weten staat het los van het Find Friends probleem waarmee we tijdens de feestdagen te maken kregen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.