image

Kaspersky: Snowden is een verrader die thuishoort in de hel

vrijdag 17 januari 2014, 17:29 door Redactie, 48 reacties

Klokkenluider Edward Snowden is een verrader die in de diepste plek van de hel thuishoort, aldus Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf. Kaspersky deed zijn uitspraken tijdens de opening van een nieuw Brits hoofdkantoor, waar hem naar zijn mening over Snowden werd gevraagd.

Volgens Kaspersky moet de Amerikaanse klokkenluider niet als een held worden gezien, omdat hij contractbreuk pleegde door de informatie te lekken die hij eigenlijk had moeten beschermen, zo meldt de International Business Times. Snowden heeft daardoor zijn opdrachtgever en in het verlengde ook zijn overheid verraden, aldus de Russische virusbestrijder. Op dit moment bevindt Snowden zich in Rusland, waar hij politiek asiel van president Poetin kreeg.

Reacties (48)
17-01-2014, 17:53 door Anoniem
Eens kijken over 10 jaar hoeveel boter Kapersky op z'n hoofd heeft.
Snowden is een held!
17-01-2014, 18:06 door Anoniem
De normale mens bestaat niet,laat staan volmaakt,
wij genieten en beleven samen de zelfde zon,lucht en water,en leven op de zelfde planeet.

Iemand de hel in wensen,omdat de heer snowden open kaart speelt,waarom zouden we uberhaut nog
kaspersky producten van je blijven kopen,met deze minachtende mening van dhr kaspersky.

De openheid die er nu is over de technologie die de nsa gebruikt en de middelen,het zal hem kennelijk ook schade geven,want tja iedereen moet eten en drinken nietwaar,en tja verlies en minder winst door de nsa onthullingen daar worden sommige mensen erg boos om.
17-01-2014, 18:13 door Anoniem
Mooi, mijn Kaspersky licentie hoef ik dus ook niet meer te verlengen.
17-01-2014, 18:53 door Anoniem
"Kaspersky deed zijn uitspraken tijdens de opening van een nieuw Brits hoofdkantoor"

...

Any PR is good PR
17-01-2014, 19:09 door vimes
Zouden zn klanten er ook zo over denken..
17-01-2014, 19:15 door Anoniem
Wat een idioot die Eugene.
17-01-2014, 19:31 door Anoniem
Teveel wodka vertroebeld het beeld zullen we maar denken .
Waar is die beste man angstig voor dat hij zo`n grote keel begint op te zetten ...
Slecht geweten kaspersky ?
17-01-2014, 20:14 door Anoniem
Hij praat de regeringen/overhieds instanties duidelijk naar de mond. Wat zou daar achter zitten? commerciele belangen? T'lijkt erop wat mij betreft.
17-01-2014, 20:14 door schele
Ik ga bij nader inzien toch maar geen Kaspersky kopen.
17-01-2014, 20:17 door Anoniem
Geloof dat Kaspersky sterallures krijgt.
17-01-2014, 20:39 door Anoniem
Dat is nogal wat. De hel wens je mensen toe die op gelijke voet staan met kindermoordenaars, massamoordenaars en dergelijke. Men kan van mening verschillen over de ethische punten van Snowden, maar dit gaat wel erg ver.

Maar je wenst de hel gewoonlijk ook toe uit rancune omdat iemand je persoonlijk raakt... En dat motief is misschien wel aan te tonen... Maar een van de eerste gevaren van deze bevoegdheden, een die we nu al werkelijkheid zien worden, is dat mensen verleid kunnen worden om uit rancune naar dergelijke wensen te handelen...
17-01-2014, 20:55 door Anoniem
Helemaal van het pad af met zoals McAfee, zou het een trend zijn ?
Blij dat ik net overgestapt ben op Bitdefender. Zal kijken of ik mijn zakelijke licenties binnenkort maar weer op iets anders kan overzetten.
17-01-2014, 21:04 door john west
Vriendelijke man zeg,het lijkt me of hij erg persoonlijk is geraakt ?
Heeft de NSA of de overheid druk uitgeoefend ?
Zullen zijn klanten wel waarderen.
17-01-2014, 21:21 door Anoniem
Zit op zich wat in, de beroepsgroep binnen de IT kan in een kwaad of verdacht ligt komen te staan door de acties van Snowden, want iedereen zou een Snowden kunnen zijn.
17-01-2014, 21:24 door Anoniem
Ik ben een klant van Kaspersky en ik ben van mening dat deze uitspraak van dhr.Kaspersky niet kan.Zo te zien staat dhr.Kaspersky aan de kant van de Amerikaanse overheid (beetje vreemd voor een Rus!),en aangezien hij schijnbaar nog steeds de touwtjes in handen heeft bij Kaspersky Labs doet me dit het ergste vrezen,nl. dat ook Kaspersky security software backdoors bevat voor de Amerikaanse en/of de Russische geheime diensten. Het is dat Kaspersky tot het beste security/anti-virus-produkt van 2013 is gekozen en dat hun Pure produkt een aantal features heeft( zoals virtual keyboard,bestands-encryptie,password-kluis e.d) die anderen niet hebben,maar anders was ik nu al weggeweest.Ik moet ergens in Juli mn Kaspersky-produkt gaan verlengen,maar ik overweeg nu om dit toch maar niet te gaan doen.Ik ga me orienteren op andere security-software.Zo zijn Bullguard en Emsisoft in opkomst en ook Panda en ESET zijn weer op de weg terug naar de top.Ook Norton behoort nog steeds tot de beste security-produkten.Ik ben zeer teleurgesteld in dhr.Kaspersky.
17-01-2014, 21:46 door Anoniem
Feitelijk heeft hij ergens gelijk, Snowden heeft contract breuk gepleegd. Ongetwijfeld staat er in zijn contract iets over vertrouwelijkheid van informatie die hij niet mocht delen.

Echter.. als je kijkt naar bijv. sommige Code of Ethics (CISSP) dan moet je je voegen naar bepaalde volgordes van gedrag en ethiek.

Ik vraag mij bijvoorbeeld af, of niet alle ISC2 en/of ISACA gecertificeerde leden, werkend bij de NSA, juist niet hun code of conduct hebben gebroken door tegen bepaalde ethische wetten te werken en daardoor ook hun certificering zouden moeten verliezen.

Overigens… ben ik persoonlijk niet van mening dat Snowden verkeerd heeft gedaan. Actie is reactie. Er zijn anderen die als eerste vele grenzen zijn overgegaan en dat heeft hij keurig aan de kaak gesteld. Nogal kortzichtig van Kaspersky om zulke uitspraken te doen.
17-01-2014, 22:26 door Anoniem
Het hele Snowden verhaal is natuurlijk gewoon een moderne politieke spagaat waarin de overheden zich begeven. Aan de ene kant willen we niet dat de overheid zo massaal spioneerd, maar als er een aanslag is gepland willen we wel dat de overheid dat voorkomt. Waar trek je dan de grens?
17-01-2014, 22:49 door [Account Verwijderd]
Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat Snowden info vrijgeeft over NSA-lekken in Kaspersky-troep ...
17-01-2014, 23:05 door Anoniem
"Letterlijke vertaling" ..

jullie hebben allemaal zo'n grote mond over de pers en dat je niet alles moet geloven wat er gezegd wordt. Doen jullie dit wel?

Dat Kaspersky Snowden een verrader noemt staat inderdaad in het artikel; verder staat er dat hij vindt dat Snowden in de "negende circel van de hell" thuis hoort. Daarbij refererend aan Dante waar de negende circel is bestemd voor verraders.

Maakt dat het minder erg; misschien niet. Maar het nuanceert het wel een beetje.

Het staat letterlijk in het artikel wat wordt bijgeleverd in de hyperlink.
17-01-2014, 23:15 door Anoniem
Beste meneer Kaspersky,ik gebruik wel uw Internetsecurity product voor de Mac,maar meneer Snowden heeft eelijk de waarheid ergens over gezegd,zijn vorige baas vond dat niet leuk dus hebben ze hem zwart gemaakt.
Je mag toch voor je mening uitkomen?,of mag dat wereldwijd nergens meer?.
(vrijheid van meningsuiting en kritiek op je overheid leveren).
Ja er zijn landen waar dat niet mag ik noem maar Rusland,en China.
17-01-2014, 23:39 door Anoniem
Je moet die uitspraak uiteraard wel in het juiste perspectief zien:
-Wie plaatste die,
-Waarom plaatste hij die,
-Wie betreft het,
-Wat heeft hij gedaan...

Dit alles in overweging genomen, bedoeld de heer Kaspersky, dat hij hoopt dat Edward Snowdon weer zo spoedig mogelijk weer door de NSA in dienst wordt genomen ;-)
18-01-2014, 00:19 door Anoniem
Ik heb het idee dat dit pas een topje van de ijsberg is. Volgens mij speelt er veel meer af achter de schermen.
18-01-2014, 00:43 door johanw
Dus hij vind contracten en trouw aan de eigen junta heilig? Tja, dat soort opvattingen leven meestal bij mensen die een totalitair regime voorstaan. Verbaasd me niets van hem, hij wil mensen ook al van internet weghouden tenzij ze een of andere overheidscursus volgen.
18-01-2014, 02:07 door Anoniem
Kaspersky heb ik nooit een prettig iets gevonden en het sloopt je hele computer. Wie wil er nu in zee met zo'n persoon die dit soort zaken uitkraamt? Hier mee bewijs je dus dat je de NSA trouw bent en je klanten niet.
18-01-2014, 10:07 door Anoniem
Eugene Kaspersky die moeten ze ook in een doofpot duwen net als al die dingen die de gewone burger niet mag weten wat die gasten allemaal uitvreten om onze privé aan te tasten !!!
in de diepste kerker gooien en nooit meer naar boven halen dat soort gasten
18-01-2014, 10:19 door Anoniem
Ik heb er nu spijt van dat ik Kaspersky gekocht heb.
Ik voel mijn nu een stuk minder veilig.
18-01-2014, 10:41 door Anoniem
Kaspersky is een privacyhater, iemand die iedereen aan het "internetpaspoort" wil helpen omdat iedereen altijd volgen zou helpen tegen... alles wat kwaad is in de internetwereld? Zoals dat ook zo ge-wel-dig hielp tegen "terrorisme"?

Snowden mag dan contractbreuk gepleegd hebben, hij heeft éérst geprobeerd het netjes op te lossen. Laten er in de VS nu speciale wetten zijn die "whistleblowers" beschermen tegen de bedrijven die ze "verraden". En laten we wel wezen, er zijn best een boel misstanden in dat land, in het bijzonder in de overheid aldaar, die alhaast niet meer van een grootbedrijf is te onderscheiden.
18-01-2014, 10:47 door sjonniev
Duidelijk. Deze malloot kan ik dus nooit meer serieus nemen.
18-01-2014, 11:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-01-2014, 11:21 door Anoniem
Het is dat Kaspersky tot het beste security/anti-virus-produkt van 2013 is gekozen en dat hun Pure produkt een aantal features heeft( zoals virtual keyboard,bestands-encryptie,password-kluis e.d) die anderen niet hebben,maar anders was ik nu al weggeweest.

Tja, daar hoort ook een rootkit met backdoor bij toch? Vanuit het oogpunt van beveiliging is een anti-virus tool ook spyware. Deze brieft namelijk door welke software erop jouw pc staat naar de producent van het anti-virus product. Daar moeten ze ook een keer op testen, namelijk hoe betrouwbaar is een producent van anti-virus software. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren.
Dat is trouwens ook teveel gevraagd aan al die NUB's van computer bladen enzo die dit sooft anti-virus testen houden.

Doet mij aan het woord RAT denken, in alle betekenissen van het woord.
18-01-2014, 12:18 door Anoniem
Door Peter V.: Is het goed om iemand naar de Hel te wensen? Nee.
Is het goed om iemand naar de Hemel te wensen? Ja.

Snowden had een eigen mening en wordt geroemd.
Kaspersky had een eigen mening en wordt verafschuwd.

Zo zie je maar dat een mening ook gekoppeld is aan moraliteit...

+1
18-01-2014, 12:26 door peanuty
Hmm..
Niet slim van Kaspersky om deze uitspraken te doen.
Het ene moment ben je bezig met een goedlopend produkt. Score je goed met je security software.

Maare... nu geeft hij eigenlijk het idee: Ik deed hier ook aan mee?
Ik had een backdoor waar ik goed aan verdiende?

Sorry Kaspersky. Geen goede uitspraak voor het vertrouwen. Doei
18-01-2014, 14:17 door Anoniem
Het zet mij aan het denken..

Als meneer Kaspersky Snowden een verrader vindt dan geeft hij daarmee informatie hoe hij denkt over deze gang van zaken
maar ook aan wiens zijde hij zich bevindt

Mag je daaruit opmaken dat als meneer Kaspersky een overeenkomst heeft een partij, met deze partij(en) juridische wetten overtreed of andere dubieuze zaken in samenwerking doet die het daglicht niet kunnen verdragen, hij wel zijn mond dicht zou houden, Omerta zeg maar....
Dank je wel Kaspersky voor deze informatie.
Het is voor mij een reden deze software nooit en te nimmer te installeren.
De afgelopen periode was/ben ik op zoek naar een gedegen pakket met firewall, antivirus e.d.
Kaspersky had een zeer goede kans om de uitverkorene te zijn,
Dat is bij deze voorbij.

Uitermate dom van Kaspersky om zich zo uit te laten
Juist hij zou moeten weten dat mensen die de computer willen beschermen, zich ook bewust zijn van privacy en hoe belangrijk deze privacy is.
Door deze uitspraak is zijn software voor mij onbetrouwbaar geworden..

Bedankt Kaspersky voor het feit dat je hier tenminste eerlijk over bent, Proost
18-01-2014, 15:32 door Anoniem
Ik zal nooit meer in mijn leven een product van Kaspersky op mijn computers toelaten.

Mr. Kaspersky, you are the weakest link. Goodbye.
18-01-2014, 15:50 door Anoniem
Voila zie, alweer makkelijker om mijn volgende antivirus product te kiezen. Kaspersky zal het alvast niet zijn.
18-01-2014, 16:27 door Anoniem
Je zou gaan denken dat mr. Kaspersky in de zak van de NSA zit, een reden om Kaspersky producten te wantrouwen. Ik hou het wel bij BitDefender.
18-01-2014, 17:26 door Anoniem
Door Peter V.:
Is het goed om iemand naar de Hel te wensen? Nee.
Is het goed om iemand naar de Hemel te wensen? Ja.

Volgens mij wens je ze in beide gevallen dood als ik me niet vergis .
18-01-2014, 19:41 door Anoniem
Dit had ik niet van hem verwacht. Als een AV aanbieder moet je partijloos blijven.

Mvg,
Fraidon
18-01-2014, 23:10 door Dozer72
jammer dat ik vorige maand mijn licentie heb verlengd, wat een loser.
19-01-2014, 02:18 door Anoniem
Door Anoniem: Dit had ik niet van hem verwacht. Als een AV aanbieder moet je partijloos blijven.

Mvg,
Fraidon

+2
19-01-2014, 05:02 door Anoniem
heb nu best ht gevoel dat eugene kaspersky de NSA meehelpt . NSA backdoor in kaspersky??? ik denk nu tog wel eerder dat dat het geval is dan eerst. jammer dat hij snowden de hel in wenst voor het wakker maken van de normale burger.
19-01-2014, 10:02 door Briolet
omdat hij contractbreuk pleegde door de informatie te lekken die hij eigenlijk had moeten beschermen

Het is de vraag of dit contractbreuk was. In elk geval gaat de (grond)wet nog steeds boven een contract, Dus als er zaken in een contract staat die tegen de wet ingaan, dan gelden die niet. Sterker nog: Bij mijn weten kan dit het hele contract ongeldig maken.
Ik denk dat het de plicht is van een werknemer om misstanden naar buiten te brengen. Als je eigen werkgever zich niet aan de wet houdt, kan het niet zijn dat je je aan een contractueel opgelegde zwijgplicht moet houden. Als je dat wel blijft zwijgen, wordt je net zo medeplichtig aan de wetsovertreding.
19-01-2014, 22:57 door Joep Lunaar - Bijgewerkt: 19-01-2014, 22:58
Even lekker ongenuanceerd aan kwaaddenkerij doen:
De revelaties van Snowden maken zeker MS Windows producten bedenkelijk; kopers gaan systemen met MS Windows (eindelijk) schuwen. Kaspersky's belangrijkste afzetmarkt zijn MS Windows gebruikers, voilá !

Al jaren betalen mensen voor virusscanners en desondanks schijnen hun computersystemen code ten dienste van derden ui te voeren (malware, bloatware, enz.). Een gevalletje non-conformiteit, net als bij dat spul van M$; zou eens tijd worden dat de consumenten hun centjes terugeisen, met schadevergoeding voor verspeelde stroom, tijd en geluk.

p.s.
Zeer kort nadat Microsoft Skype had overgenomen werd de NSA backdoor daarin geactiveerd, echt waar. Skype was daarvoor al een bizar product, bij pogingen het protocol via reverse engineering te ontrafelen (is legaal) bleek dat lastig. Niet alleen het protocol zat vol met trucs om het moeilijk te maken te achterhalen hoe het een en ander werkt, ook de code zat vol met hidden entry points, encrypted function pointers enz. Leuk idee dat je die ellende met een administratief wachtwoord installeert (ze bieden natuurlijk hun eigen installer).Jakkes. Hier heb ik Kaspersky nooit over gehoord, maar misschien doe ik 'm tekort.
20-01-2014, 04:57 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 20-01-2014, 05:33
[Verwijderd]
20-01-2014, 09:03 door Mysterio
Kaspersky = ex-KGBer. Heb nou niet de illusie dat hij na zijn tijd bij de overheid opeens het licht heeft gezien. Mensen zijn vrij in hun politieke overtuiging, maar ik vind het eng worden als die overtuiging inhoudt dat andere overtuigingen niet getolereerd wordt.

Kaspersky heeft prachtige producten die uitstekend werk verrichten, maar altijd hou ik in mijn achterhoofd waar het vandaan komt.
21-01-2014, 08:32 door Anoniem
Volgens mij is nu iedereen zijn uitspraak wel weer vergeten en kan er weer gewoon zijn software gekocht worden.
21-01-2014, 13:24 door Anoniem
Door Anoniem: Volgens mij is nu iedereen zijn uitspraak wel weer vergeten en kan er weer gewoon zijn software gekocht worden.

Wat dat betreft heb ik het geheugen van een olifant (en een kladblok) , vandaar dat ik ook nog steeds Sony producten voorbij loop (sony rootkit van jaren geleden) en pas ook geen LG flatscreen heb gekocht (die stuurden graag je kijkgedrag en voorkeuren door) , etc. etc.

Moet ook zeggen dat het tegenwoordig makkelijker kiezen is omdat mijn lijstje met alternatieven kleiner wordt .
05-11-2014, 16:15 door Anoniem
Hehe, eindelijk iemand die inziet dat Snowden een terrorist is, en geen held.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.