image

Android-malware op Google Play besmet 300.000 gebruikers

donderdag 13 februari 2014, 12:35 door Redactie, 2 reacties

Op Google Play zijn verschillende kwaadaardige apps ontdekt die zeker 300.000 gebruikers hebben geinfecteerd. Het gaat om Spaanstalige apps genaamd "Dietas Abdomen", "Cupcakes Recetas", "GYM" en "Paneidos Faciles", die onder andere informatie over afvallen, bakken en make-up bevatten.

Zodra gebruikers de app installeren en openen verschijnt er een grote knop die om acceptatie van de gebruikersvoorwaarden vraagt. Onder knop is bijna onzichtbaar nog een andere knop met de onleesbare gebruikersvoorwaarden. Zodra de gebruiker akkoord gaat wordt het telefoonnummer naar een website gestuurd en daar op een sms-dienst geabonneerd.

De dienst vereist een bevestiging om het abonnement in te laten gaan en stuurt daarvoor een sms met een pincode, die de gebruiker in een nieuw sms-bericht moet terugsturen. De app wacht hierop en stuurt vervolgens een bericht met de bevestiging terug. Vervolgens wordt het sms-bericht met de bevestiging door de app verwijderd en is de gebruiker geabonneerd, zo meldt het Spaanse anti-virusbedrijf Panda Security, dat de kwaadaardige apps ontdekte.

Reacties (2)
13-02-2014, 13:09 door Rubbertje
Pfff je moet er wel wat voor over hebben om besmet te raken zeg...
13-02-2014, 13:13 door hx0r3z
Good Game google!!

Leer eens wat van Mozilla.
Wel doen hé, ofnee ik vergat net alles draaid om $$$ bij jullie, nevermind.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.