image

'Mobiele malware nauwelijks actief in Nederland'

maandag 24 februari 2014, 10:33 door Redactie, 0 reacties

Nederlandse eigenaren van een smartphone of tablet lopen nauwelijks risico om met mobiele malware in aanraking te komen. Dat blijkt uit cijfers van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. Vorig jaar werden 143.000 nieuwe varianten van mobiele malware ontdekt.

In de meeste gevallen gaat het om Android-malware (98%). Wordt er naar het soort malware gekeken, dan gaat het voornamelijk om sms Trojans. Deze malware laat de smartphone sms-berichten naar premium nummers sturen. Vorig jaar werden ook meer dan 1300 Trojaanse paarden ontdekt die gegevens voor internetbankieren, zoals mobiele TAN-codes, onderscheppen.

Deze mobiele banking Trojans blijken vooral in Rusland voor te komen. In Nederland werden tussen de 1 en 24 infecties waargenomen. Wordt er naar de algehele dreiging van mobiele malware gekeken, dan blijkt dat Nederlanders nauwelijks risico lopen. Van het totaal aantal aangevallen gebruikers door mobiele malware bleek minder dan 1% zich in Nederland te bevinden, aldus de cijfers van de Russische virusbestrijder.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.