image

41% Britse CryptoLocker-slachtoffers betaalt 360 euro losgeld

vrijdag 28 februari 2014, 13:14 door Redactie, 3 reacties

41% van de Britse internetgebruikers van wie de computer met de CryptoLocker-ransomware geïnfecteerd raakte betaalde het gevraagde losgeld van 360 euro, een veel hoger percentage dan in eerste instantie door verschillende beveiligingsbedrijven werd genoemd.

Dat meldt de Universiteit van Kent aan de hand van eigen onderzoek onder 1502 Britten. Bijna 10% van de respondenten was het slachtoffer van ransomware geworden. Een veel hoger percentage dan de onderzoekers hadden verwacht. In 6,4% ging het om ransomware die bijvoorbeeld het besturingssysteem vergrendelt, zoals het politievirus. De resterende 3,4% van de ransomware-infecties was het werk van CryptoLocker.

CryptoLocker is een vorm van ransomware die bestanden op de computer met een sterke encryptie versleutelt. Om weer toegang te krijgen moeten slachtoffers een bepaald bedrag betalen. Van de CryptoLocker-slachtoffers bleek 41% het gevraagde losgeld te betalen. Dit is veel hoger dan in eerste instantie door beveiligingsbedrijven werd gemeld. Dell SecureWorks stelde dat 0,4% van de slachtoffers betaalde, terwijl Symantec 3% noemde. Bij andere vormen van ransomware bleek 30% van de slachtoffers te betalen.

Image

Reacties (3)
28-02-2014, 13:45 door Anoniem
Dat is lekker geld verdienen !
28-02-2014, 14:13 door Anoniem
vreemde tabel; allereerst de waardes tellen niet op tot 100% (afronding?).
tevens op een sample size van n=1502 een gigantische onzekerheid over de antwoorden heen (zie de error balkjes in figuur), wat mij vreemd lijkt aangezien het duidelijk is wat mensen antwoorden.

hoewel de executive summary niet inhaakt op de methodologie, lijkt me er iets fout gaan.
tevens is Computer Fraud & Security een (snel gecheckte) vreemde bron, zonder vindbare impactfactor (wat me dan weer vreemd lijkt aangezien er wel een wetenschappelijk artikel van deze data geschreven is?). Dit zou kunnen duiden op slechte methodiek welke niet door een peer review heenkomt.
01-03-2014, 17:53 door Anoniem
Wat ook interessant zou zijn is hoeveel er daarna ook weer bij hun data kunnen .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.