image

Politie zoekt stagiair voor cybercrime project

donderdag 20 september 2012, 16:20 door Redactie, 7 reacties

De Politie Noord-Holland zoekt voor een project waar de bestrijding van cybercrime centraal staat een student communicatie. Het project Cybercrime richt zich op het opsporen van internet/ICT-gerichte criminaliteit. Binnen het project vinden een aantal deelprojecten plaats. Eén van de projectlijnen is die van ‘Kennis en Bewustzijn’, waar de resultaten binnen en buiten het project voor de eenheid Noord-Holland worden gebruikt.

Of zoals de politie zegt de resultaten "te maximaliseren door middel van kennisontwikkeling, kennisdelen, communicatie, borging van resultaten en een doorontwikkeling van het dossier Cybercrime." De nu gezochte student met kennis van communicatie moet op proactieve en creatieve wijze invulling geven aan het gedeelte 'Kennis en Bewustzijn'.

Reacties (7)
20-09-2012, 16:23 door Anoniem
Tja, is dit nu typisch een gevalletje 'de jeugd de kans geven' of stiekem toch 'we hebben er eigenlijk geen geld voor, dus ...' ?
20-09-2012, 17:06 door Anoniem
Hoezo dus?
20-09-2012, 17:31 door Anoniem
Ze hebben er geen geld voor.
VVD zegt blauw hoort op straat.
Dus gaan ze maar studenten gebruiken.
Ik zou het niet doen ook als ik geen stage kon vinden zou ik het niet doen.
20-09-2012, 19:03 door KwukDuck
Wat is de nieuwswaarde hier precies?
Gaan we nu alle organisaties die een IT stagiair zoeken/verwelkomen vermelden?
21-09-2012, 09:40 door Anoniem
"Wat is de nieuwswaarde hier precies? Gaan we nu alle organisaties die een IT stagiair zoeken/verwelkomen vermelden?"

Dit lijkt mij anders een perfecte plek om te laten weten dat je een stagiaire zoekt op het gebied van cybercrime. Vind je het vervelend dat men de juiste bronnen weet te vinden om zo'n kandidaat te zoeken ? Ik ben eerder blij dat de politie langzaam maar zeker begint te begrijpen waar ze moeten zoeken ;)
21-09-2012, 12:36 door Security Scene Team
Door Anoniem: Tja, is dit nu typisch een gevalletje 'de jeugd de kans geven' of stiekem toch 'we hebben er eigenlijk geen geld voor, dus ...' ?

vooral het laatste denk ik. Misschien moeten ze eens BBQen bij revspace..
21-09-2012, 13:17 door Anoniem
"Ik zou het niet doen ook als ik geen stage kon vinden zou ik het niet doen."

Waarom, wat is er tegen stage lopen ? Het is de normaalste zaak van de wereld voor bedrijven en overheidsinstanties om stagiaires aan te nemen. Ik had graag als student stage gelopen bij de cybercrime afdeling van de KLPD. En ja, daar werken ook betaalde specialisten die goed weten waar ze mee bezig zijn (ik heb geregeld met hen te maken).

Ik zou iedere student die in de informatiebeveilging wil gaan werken absoluut aanraden wel in te gaan op zo'n stage mogelijkheid, je leert er veel wat je later in je werk kunt gaan gebruiken. Jammer dat sommigen hier het nodig vinden om altijd zo negatief te reageren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.