image

Nederlanders braaf met Windows updaten

dinsdag 9 oktober 2012, 13:56 door Redactie, 6 reacties

Nederlanders zijn veel braver in het updaten van Windows dan andere internetgebruikers. In 2012 was 87% van alle Windows-computers ingesteld om Microsoft Update of Windows Update te gebruiken, terwijl dit wereldwijd 59% is. Ten opzichte van 2008 is het aantal Nederlandse Windows-gebruikers dat de update-functie van het besturingssysteem gebruikt met 29% gestegen.

Windows Update biedt updates voor Windows, terwijl Microsoft Update updates voor alle Microsoft producten biedt.


Java
Microsoft keek in het Microsoft Security Intelligence Report 13 ook naar het aantal systemen dat updates voor Windows, Word, Adobe Reader, Oracle Java en Adobe Flash Player miste. Dan blijkt dat 94% van alle Java-gebruikers niet de meest recente versie gebruikt. Bij Windows is dat 34%. Als het gaat om het ontbreken van de laatste drie beveiligingsupdates, dan scoort Java wederom het slechtst, met 51%.

Windows-computers en Word-installaties die beveiligingsupdates missen blijken over het algemeen op niet meer ondersteunde versies te draaien. Ook komt het voor dat gebruikers wel service packs hebben geïnstalleerd, maar geen aanvullende beveiligingsupdates. Dat komt vooral bij Windows XP voor.

Microsoft vond Windows XP computers met Service Pack 2, dat niet meer wordt ondersteund, of met Service Pack 3, waar aanvullende updates misten.

Updates
Microsoft stelt verder dat gebruikers van Windows 7 vaker up-to-date zijn dan gebruikers van Windows XP. Windows 7-gebruikers hebben 20% grotere kans om up-to-date te zijn dan XP-gebruikers. Ook de installatie van Microsoft Word updates ligt 40% hoger bij Windows 7 dan bij XP, terwijl Adobe Reader 37% vaker is bijgewerkt. Oracle Java was zelfs 60% vaker up-to-date.

Verder blijkt dat automatisch updaten een groot verschil maakt. Van de Adobe Reader-gebruikers die de update-tool van april 2010 gebruikten, had 44% niet de laatste beveiligingsupdate geïnstalleerd, terwijl 12% drie van de meest recent uitgekomen updates miste. Dat is veel beter dan bij gebruikers die de automatische tool niet gebruiken.

Reacties (6)
09-10-2012, 16:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-10-2012, 16:27 door Anoniem
"In 2012 was 87% van alle Windows-computers ingesteld om Microsoft Update of Windows Update te gebruiken, terwijl dit wereldwijd 59% is"

Gaan die statistieken enkel om systemen die zelfstandig gebruik maken van windows update, of tevens om systemen die via een centrale Windows Software Update Server worden bijgewerkt ?
09-10-2012, 20:31 door Anoniem
Hoe zou het komen dat de automatische update functie van Adobe Reader toch nog 44% van de gebruikers nog steeds niet de laatste versie hebben, en sommige zelfs de laatste 3 updates niet. Waarom heb je dan een automatische update functie..
10-10-2012, 10:05 door carolined
@Peter_V
Heb even zitten zoeken in het artikel, maar wat is de beloning dan?
Ik zie nergens dat je korting krijgt of zo.
10-10-2012, 10:31 door majestic
Door Anoniem: "In 2012 was 87% van alle Windows-computers ingesteld om Microsoft Update of Windows Update te gebruiken, terwijl dit wereldwijd 59% is"

Gaan die statistieken enkel om systemen die zelfstandig gebruik maken van windows update, of tevens om systemen die via een centrale Windows Software Update Server worden bijgewerkt ?
Volgens het rapport word alles meegenomen waar ze statistieken over kunnen krijgen. Dus als netwerken met een eigen WU service hun statistieken niet delen met MS zelf, dan worden ze niet meegenomen in het overzicht.
10-10-2012, 15:52 door RickDeckardt
Handig die cijfers! Weten pentesters gelijk waar ze bij hun black box penetration de nadruk moeten leggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.