image

Duitser wegens illegale Tor-marktplaatsen uitgeleverd

dinsdag 15 april 2014, 10:46 door Redactie, 2 reacties

De Duitse autoriteiten hebben een 21-jarige man aan Nederland uitgeleverd die verdachte is in een strafrechtelijk onderzoek naar criminele marktplaatsen op internet. De man zou op websites die alleen via het Tor-netwerk toegankelijk waren verdovende middelen hebben gekocht.

De Duitser wordt er daarnaast van verdacht dat hij via de Tor-websites Black Market Reloaded en Utopia handel in harddrugs, munitie, gestolen bankpassen en creditcards mogelijk heeft gemaakt. Het Bundeskriminalamt heeft de man halverwege februari op verzoek van het Landelijk Parket in de plaats Bad Nauheim aangehouden.

De verdachte werd afgelopen vrijdag overgeleverd. Hij is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Utrecht. In dit onderzoek heeft de Nederlandse politie in februari vier verdachten uit Enschede, Woerden en Utrecht aangehouden.

Reacties (2)
15-04-2014, 12:16 door Anoniem
Wacht even hoor... Duistland heeft een Duitser aan Nederland uitgeleverd? Ik geloof mijn ogen niet.
16-04-2014, 01:34 door Anoniem
In zo'n zaak is het uiteraard interessant om erachter te komen wat voor 'operational security' (opsec) fouten er door de verdachten zijn gemaakt, dat was eigenlijk ook het meest intrigerende van dat hele Silk Road verhaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.