image

'China moet eigen besturingssysteem ontwikkelen'

donderdag 17 april 2014, 14:42 door Redactie, 4 reacties

Het einde van Windows XP toont het risico aan om van buitenlandse besturingssystemen afhankelijk te zijn, wat dan ook een waarschuwing voor China moet zijn om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen. Dat stelt de China Daily in een redactioneel artikel.

Volgens Zhang Zhouxiang gedraagt Microsoft zich onverantwoordelijk door 200 miljoen Chinese XP-gebruikers in de steek te laten. De softwaregigant mag dan naar de algemene voorwaarden wijzen als het gaat om het einde van de ondersteuning van het 12-jaar oude systeem, maar die voorwaarden zijn zonder overleg met de consumenten opgesteld, gaat Zhouxiang verder.

Voor veel mensen zou het einde van Windows XP niet alleen een waarschuwing zijn dat China te afhankelijk van Amerikaanse IT-technologie is, maar dat het ook eigen software moet ontwikkelen en aanbieden. "China moet de nadelen zien van het te afhankelijk zijn van buitenlandse besturingssystemen", laat Zhouxiang weten.

Hoewel China de grootste fabrikant ter wereld is van "intelligente terminals" zoals televisies, smartphones en tablets, draaien die voornamelijk op slechts drie besturingssystemen: iOS, Windows of Android. China krijgt hierdoor slechts een klein deel van de winst en de afhankelijkheid van buitenlandse besturingssystemen vormt een beveiligingsrisico. De veiligheid van gebruikers hun gegevens zou hierdoor niet gewaarborgd zijn.

Opgave

Het ontwikkelen van een geheel nieuw besturingssysteem is een lastige opgave erkent de Chinese redacteur. Zo moet er grote ondersteuning van hardware en een goede marketingstrategie zijn. Toch ziet Zhouxiang geen andere optie dan het ontwikkelen van een eigen besturingssysteem, ook al zal dat in het begin nog niet de concurrentie met de gevestigde orde kunnen aangaan.

Reacties (4)
17-04-2014, 14:54 door Anoniem
Ze zijn net gestopt met hun eigen "red flag linux" wegens gebrek aan belasting. Beetje mosterd na de maaltijd om dan nu alsnog te gaan roepen dat wat je eerder niet bliefde toch wel een goed idee was.
17-04-2014, 17:25 door Anoniem
Dat is toch onzin.
Men heeft toch een speciale Chinese Ubuntu release!!!!!
17-04-2014, 23:21 door Anoniem
Inspiratie opdoen bij de buren?

http://www.northkoreatech.org/2014/01/31/north-koreas-red-star-os-goes-mac/
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Star_OS
18-04-2014, 08:00 door N4ppy
Hahahahaha

"and Steve Ballmer of Microsoft pointed out that their estimate is that only 1 customer in every 10 of their products is actually paying for it in China. "

http://www.neowin.net/news/ballmer-9-out-of-10-copies-of-windows-in-china-is-pirated
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.