image

China verkiest Windows XP boven dure Windows 8.1

donderdag 24 april 2014, 16:56 door Redactie, 3 reacties

De Chinese overheid adviseert gebruikers van Windows XP om het bijna 13 jaar oude besturingssysteem te blijven gebruiken in plaats van te upgraden naar het "vrij dure" Windows 8.1. Tijdens een persconferentie waarschuwde een overheidsfunctionaris voor het einde van Windows XP.

Doordat Microsoft de ondersteuning heeft gestopt zijn computers kwetsbaar voor hackers geworden, zo liet de functionaris weten. De softwaregigant adviseert XP-gebruikers om naar Windows 8.1 over te stappen. "Windows 8.1 is vrij duur en zal de overheidskosten doen stijgen", aldus Yan Xiaohong, directeur van de National Copyright Administration.

De Chinese autoriteiten zouden inmiddels met Microsoft over het probleem van de gestopte ondersteuning in gesprek zijn. Om Windows XP te beschermen hebben verschillende Chinese beveiligingsaanbieders besloten om speciale XP-beschermingsproducten aan te bieden. "De overheid is deze beveiligingsproducten aan het beoordelen en zal dergelijke producten promoten om de informatieveiligheid van gebruikers te beschermen", stelde Yan, zo meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Reacties (3)
24-04-2014, 17:18 door Anoniem
Wat een slim volk zijn die Chinezen.Ze gaan Windows XP beschermen,al doende zullen ze veel leren over de windows software,ook over de zwakke plekken,maar ook over de sterke punten.Dit kunnen ze gebruiken om een eigen,superieur OS te bouwen,maar ook om windows te hacken.Veel landen,maar ook bedrijven en instanties zullen bij de chinezen aankloppen om XP te beschermen,wat hen natuurlijk ook weer veel geld oplevert.
24-04-2014, 21:18 door Anoniem
Aangezien je tegen betaling (zoals onze eigen rijksoverheid ook doet van ons belastinggeld) de ondersteuning van XP nog een tijdje kan doorzetten voorzie ik dat die extra betaalde patches dan wel weer hun weg naar die computers zullen vinden via niet nader genoemde kanalen.
24-04-2014, 21:18 door Anoniem
China beschikt al jaaaaren over de Windows code, in het kader van het shared source programma. Net als veel andere overheden, overigens. Die hebben niks te leren over xp dus.

Wel handig om je bevolking op xp te houden, des te makkelijker om ze te bespioneren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.