image

Systeembeheerder krijgt 33 maanden cel wegen serversabotage

zaterdag 26 april 2014, 10:06 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse systeembeheerder die de cloudservers van zijn ex-werkgever saboteerde is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 maanden. De 31-jarige Jonathan Hartwell Wolberg werkte voor een cloudprovider in Virginia, waar hij in 2012 ontslag nam.

Na zijn ontslag bleef hij echter op het bedrijfsnetwerk inloggen en schakelde een belangrijke dataserver uit, waardoor het gehele klantennetwerk offline ging. Daardoor waren gegevens, waaronder die van verschillende ziekenhuizen, meerdere uren niet beschikbaar. Met deze actie veroorzaakte Wolberg voor honderdduizenden dollars aan schade. Ook benaderde de ex-systeembeheerder klanten van het bedrijf en adviseerde hen om een andere provider te zoeken.

Reacties (2)
26-04-2014, 12:33 door mcb
From about March 16, 2012 through about August 1, 2012, Wolberg encouraged Company A’s customers to leave and secretly logged into Company A’s server to issue a shutdown command to a key data server.
Weggaan is idd een goed advies (even los van de motivatie van de ex-werknemer).
Iedere werkgever behoort het account te blokkeren zodra een werknemer het gebouw verlaten heeft, en 5 maanden actief laten is vragen om problemen.

Niet dat ik deze actie goed praat, maar de ex-werk heeft zeker steken laten vallen.
26-04-2014, 14:13 door Anoniem
Hoe was het ook al weer, moeilijke woorden: due diligence and due care. Werkgever was ook in gebreken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.