image

Amerikaanse politie bestrijdt misdaad met Google Maps

donderdag 8 mei 2014, 11:48 door Redactie, 1 reacties

De technologie van Google wordt niet alleen gebruikt door consumenten, ook de Amerikaanse politie maakt er veel gebruik van. Het politiekorps van Atlanta lanceerde in 2007 "Operation Shield", waarbij Google Maps wordt gebruikt in combinatie met een Video Integration Center (VIC).

Via deze "surveillancehub" heeft de politie direct toegang tot 2500 camera's die zich in de stad bevinden. De integratie met Google Maps zorgt ervoor dat als iemand het noodnummer 911 belt, de locatie meteen op Google Maps wordt weergegeven, alsmede beelden van de dichtstbijzijnde camera. Operators kunnen zodoende real-time informatie aan politieagenten in de buurt geven.

Om de toepassing van het VIC verder uit te breiden zet het politiekorps van Atlanta nu ook een Google Search Appliance (GSA) in. Dit is een hardware- en softwareoplossing waarmee het mogelijk is om allerlei databases te doorzoeken. De politie van Atlanta gebruikt de GSA om meerdere databases voor incidenten op hetzelfde adres te doorzoeken, alsmede kentekennummers en omschrijvingen van de verdachten.

Aangezien het systeem met Google Maps geïntegreerd is vinden er automatische zoekopdrachten plaats gebaseerd op geocoding. Deze informatie kan vervolgens naar de smartphone of tablet van agenten ter plekke worden gestuurd.

Reacties (1)
09-05-2014, 08:31 door Anoniem
Kijk eens aan... spionageactiviteiten, maar dat mag want het gaat om "veiligheid"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.