image

Nederlandse Anonymous-leden aan het woord

donderdag 8 november 2012, 13:40 door Redactie, 12 reacties

Vanavond besteedt EenVandaag aandacht aan Anonymous, waarbij ook Nederlandse leden van de internetbeweging aan het woord komen. "Wat schuilt er achter de beweging van Anonymous? Doet het er toe om te weten wie het zijn? En wat is de rol van de Nederlandse tak van Anonymous?", zijn enkele van de vragen die het televisieprogramma stelt. Ook wordt gevraagd waarom Anonymous hier weleens met de overheid samenwerkt.

"We vragen het Anonymous zelf, aan leden die alleen anoniem voor de camera hun verhaal willen vertellen. Niet uit angst voor represailles maar ook vanwege hun werkgevers, sommige leden werken zelfs bij de overheid, willen leden vaak niet geassocieerd worden met protestacties, Ddos-aanvallen of publicatie van gevoelige documenten." De uitzending begint om 18:15.

Reacties (12)
08-11-2012, 14:51 door MrBil
Zet hem op Rob!
08-11-2012, 16:56 door Anoniem
En wie mag Rob wezen dan?
08-11-2012, 17:00 door AdVratPatat
Wel grappig dat EenVandaag ze wel op weet te sporen, maar de KLPD niet...
Alsof youtube en pastebin niet genoeg media-toegankelijkheid zou bieden trouwens.

Was Ivo O. ook uitgenodigd?
08-11-2012, 18:41 door Security Scene Team
Door AdVratPatat: Wel grappig dat EenVandaag ze wel op weet te sporen, maar de KLPD niet...
Alsof youtube en pastebin niet genoeg media-toegankelijkheid zou bieden trouwens.

Was Ivo O. ook uitgenodigd?

grappig dat je dat zegt, maar inderdaad. meestal komen zij naar het programma zelf, en de redactie besluit hier nieuwswaarde op te zetten. iedereen kan zich uitgeven voor anonymous ;-)
08-11-2012, 19:11 door Anoniem
In dit geval heeft EenVandaag ons/mij benaderd, dus nee wij waren niet op zoek naar hun hiervoor.


Ik blijf tevens nogsteeds met de vraag zitten wie die Rob zou moeten zijn? Mijn reacties worden maar niet goedgekeurd :)
08-11-2012, 19:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-11-2012, 20:28 door Anoniem
Anonymous heeft geen leden of vertegenwoordigers. En anonymous werkt al helemaal nooit samen met de Nederlandse overheid. Onzin uitzending. Dit zijn waarschijnlijk fans die het niet helemaal begrepen hebben.
09-11-2012, 11:56 door Security Scene Team
Door Anoniem: Anonymous heeft geen leden of vertegenwoordigers. En anonymous werkt al helemaal nooit samen met de Nederlandse overheid. Onzin uitzending. Dit zijn waarschijnlijk fans die het niet helemaal begrepen hebben.

het is vooral het laatste zinnetje.
09-11-2012, 12:08 door Security Scene Team
Door Anoniem: In dit geval heeft EenVandaag ons/mij benaderd, dus nee wij waren niet op zoek naar hun hiervoor.

Right, en voor het gemak waren ze even naar "vind-hier-Anonymous-Nederland.nl" gegaan, om jullie te pakken te krijgen.
zoals een andere gebruiker hier al meldde: Anonymous zou nooit samenwerken met de overheid, das juist hun vijand. of hadje dit nog niet begrepen? Of misschien vandaar, dat het KLPD jullie allang heeft gevonden, maar zijn bevindingen heeft gedaan en geconcludeert dat jullie slechts provocerend te werk gaan(maar niet echte hacks zoals Anonymous zou doen..) Nog nooit heeft een 'tak' van anonymous zich gevestigd in nederland, slechts alleen snotneuzen die Low Orbid Ion Canon konden starten en ip adres konden in tikken. oh ja en dan belangrijkste knop "Imma Chargin Mah lazors" konden in drukken. verder heb ik alleen maar wijsneusjes gezien op tv die zich als anonymous voor doen.. ik hoop dat bij deze de mensen zelf in zien dat dit slechts puberale acties zijn, en geen voeddende leuzen jegens deze jonge lui uitspreken. (leuzen zoals: "Wow wat een goeie hackers, deze lui zijn slim, nja je kent het wel.) (ook het plaatje dat de redactie bij dit artikeltje heeft gezet werkt opruiend. het bevestigd hun natte dromen..)

dit deed me denken aan de uitzending van alberto in undercover in NL. waarbij NL Anonymous leden Pedofielen gehackt hadden en die nu doorgaven aan Alberto. Ook dit was niet 'hun' hack, waarbij de persoonlijke info's van pedo's hebben verkregen. Een goeie actie overigens die pedos aan te pakken, maar niet het werk van Anonymous NL.
Slechts een paar wanna-be's die uit zijn op roem binnen de hacker scene.

kijk ik bedoel het niet slecht maar dat je ouders, je oma, je oom & tantes niets begrijpen van internet maar jij hen toch wijs hebt kunnenmaken dat je met een port scanner en Low orbid ion canon 1 van de 1337ste hackers bent betekend nog niet dat je professionals dit wijs kunt maken door op tv stoer te doen, en allemaal blabla uit kraamt die je ergens op een forum hebt gelezen.

Oh ja en het is door gastjes zoals jij, waar professionals zoals ik en anderen gevolgen van ondervinden van de lame shit die jullie uitkramen. kijk dat wij je niet geloven das logisch. maar Ome ivo daarin tegen, stelt nog meer wetjes en regeltjes op. en wie zijn de gebeten honden? De professionals die wel serieus bezig zijn, maar niet begrepen worden omdat jullie kiddies het nodig vinden om provocerend op tv & internet te gaan rondlopen en ons eruit te laten zien als Criminelen en Hackers met slechte invloedden op de maatschappij.
10-11-2012, 00:24 door Anoniem
Security Scene Team.

U mad bro?
10-11-2012, 13:28 door Anoniem
Onzin.... Als je denkt dat dit soort uitspraken of uitzendingen een reden zijn voor meer (of strengere-) wetgeving, dan snap je het echt niet. Zonder anonymous zal het in de toekomst een stuk lastiger zijn om überhaupt een vuist te maken tegen controle, monitoring en retentie.
12-11-2012, 16:54 door Anoniem
Dit is entertainment... niets serieus.. Anonymous heeft geen leider of 'nederlandse delegatie'.. Anonymous zijn wij.. :$
Dit lijkt me meer om mensen uit de kast te krijgen..
Soort Honeypot?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.