image

'Tablet domineert mobiel internetbankieren in 2016'

zondag 18 mei 2014, 12:55 door Redactie, 4 reacties

Over twee jaar zal de tablet het meest gebruikte apparaat zijn om mobiel te internetbankieren. Dat voorspelt Forrester in een nieuw rapport over digitaal bankieren in West-Europa. Volgens de marktvorser zal het groeiende gebruik van smartphones en tablets tussen nu en 2018 ervoor zorgen dat meer mensen gaan internetbankieren en er een verandering zal plaatsvinden in de apparaten die ze hiervoor gebruiken.

Forrester voorspelt een snelle groei van mobiel bankieren, maar denkt dat internetbankieren via een tablet twee keer zo snel zal groeien. Voor het onderzoek keek de marktvorser naar de ontwikkelingen in Nederland, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië. Recentelijk verscheen er nog een ander rapport van eMarketer dat stelde dat in de vijf laatst genoemde landen het aantal tablet-gebruikers dit jaar de 100 miljoen zal passeren en in 2018 boven de 146 miljoen zal uitkomen.

Reacties (4)
18-05-2014, 17:10 door john west
Het is net als de aandelenbeurs,resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Ik zal nooit een tablet willen gebruiken voor internetbankieren,een te groot veiligheid-risico.

Beroofd via de tablet, zal de populariteit internetbankieren snel verminderen.
19-05-2014, 09:21 door Anoniem
Door john west: Het is net als de aandelenbeurs,resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Ik zal nooit een tablet willen gebruiken voor internetbankieren,een te groot veiligheid-risico.

Beroofd via de tablet, zal de populariteit internetbankieren snel verminderen.

Waarom zou het met een PC veiliger zijn dan met een tablet dan?
19-05-2014, 10:01 door Anoniem
Mee eens... ik zie de voordelen wel in van bankieren via je smartphone/tablet, maar dan moet de beveiliging wel een stuk beter. Nu wordt het alleen maar beveiligd met een pincode. Als een malware pakket zich op je smartphone installeert, kan 'ie je pincode sniffen, en daarmee zelf inloggen via de bankier app en geld overmaken. Zo veilig klinkt mij dat allemaal niet.
19-05-2014, 17:45 door Anoniem
Door Anoniem: Mee eens... ik zie de voordelen wel in van bankieren via je smartphone/tablet, maar dan moet de beveiliging wel een stuk beter. Nu wordt het alleen maar beveiligd met een pincode. Als een malware pakket zich op je smartphone installeert, kan 'ie je pincode sniffen, en daarmee zelf inloggen via de bankier app en geld overmaken. Zo veilig klinkt mij dat allemaal niet.

Aangezien er op dit moment geen malware is die dit doet en de bank de schade vergoed indien dit in de toekomst veranderd lijkt mij het risico op schade bij gebruik van de mobiele apps op dit moment een stuk kleiner dan bij gebruik van een pc. Op een iOS device zonder jailbreak ben je nu en in de nabije toekomst sowieso het veiligst uit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.