image

Firefox 30 verhelpt 10 lekken, updates voor Tor en Tails

woensdag 11 juni 2014, 11:05 door Redactie, 5 reacties

Mozilla heeft nieuwe Firefox-versies gelanceerd die in totaal 10 lekken verhelpen. Updates die ook gevolgen voor gebruikers van Tor Browser en het anonieme besturingssysteem Tails hebben. Acht van de tien lekken die in Firefox 30 zijn gepatcht zijn als 'kritiek' bestempelt.

Dit houdt in dat een aanvaller in het ergste geval de computer kan overnemen. Naast Firefox 30 is er ook een update voor Firefox ESR (Extended Support Release) verschenen die zes lekken oplost. Firefox ESR is voornamelijk op zakelijke gebruikers gericht en bevat minder nieuwe features en grote aanpassingen. Deze versie wordt ook als basis voor Tor Browser gebruikt. De browser waarmee internetgebruikers eenvoudig van het Tor-anonimiseringsnetwerk gebruik kunnen maken.

Een nieuwe Firefox ESR houdt dan ook een nieuwe versie van Tor Browser in Tor Browser 3.6.2 bevat daarnaast ook andere updates voor OpenSSL, NoScript en Tor zelf. Tor-gebruikers krijgen dan ook het advies naar de nieuwste versie te upgraden.

Ook Tails, een compleet op Debian gebaseerd besturingssysteem dat vanaf een cd, dvd of USB-stick is te gebruiken, gebruikt Firefox ESR. Vanwege de update voor Firefox ESR is er dan ook een nieuwe Tails-versie verschenen. Tails 1.0.1 is verder van verschillende andere beveiligingsupdates voorzien en ook Tails-gebruikers krijgen het dringende advies om te upgraden.

Reacties (5)
11-06-2014, 13:48 door Mysterio
http://www.mozilla.org/nl/firefox/new/ geeft momenteel nog steeds versie 29.0.1. Slordigheidje?
11-06-2014, 15:59 door mcb
Door Mysterio: http://www.mozilla.org/nl/firefox/new/ geeft momenteel nog steeds versie 29.0.1. Slordigheidje?
Inderdaad een gevalletje oeps.

Als je in Help-About checkt voor een update, wordt v30 wel gevonden. (was gisteravond al live)
11-06-2014, 16:35 door Mysterio
Door mcb:
Door Mysterio: http://www.mozilla.org/nl/firefox/new/ geeft momenteel nog steeds versie 29.0.1. Slordigheidje?
Inderdaad een gevalletje oeps.

Als je in Help-About checkt voor een update, wordt v30 wel gevonden. (was gisteravond al live)
Tja, maar de (semi)automatische installatie verloopt via "C:\Users\xxx\AppData\Local\Temp\MozUpdater\bgupdate\updater.exe" wat door de virusscanner wordt geblokkeerd. Want uitvoerbare bestanden vanuit een temp folder draaien staan we niet toe.
11-06-2014, 17:09 door Anoniem
Aaahhhh!! Weer een Firefox update. Zeg maar weer dag met het handje tegen de Kaspersky veiligheidsfeatures in Firefox,want die Kaspersky-add-ons/extensies worden weer uitgeschakeld wegens incompabiliteit met de nieuwste FF versie.
11-06-2014, 21:00 door Anoniem
Door Anoniem: Aaahhhh!! Weer een Firefox update. Zeg maar weer dag met het handje tegen de Kaspersky veiligheidsfeatures in Firefox,want die Kaspersky-add-ons/extensies worden weer uitgeschakeld wegens incompabiliteit met de nieuwste FF versie.
Dan moet Kaspersky er maar voor zorgen dat ze werken, zij maken ze immers ook nietwaar?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.