image

Microsoft: inhoud e-mail wordt niet voor advertenties gebruikt

donderdag 12 juni 2014, 10:15 door Redactie, 5 reacties
Laatst bijgewerkt: 12-06-2014, 12:39

Microsoft heeft het privacybeleid dat het voor verschillende diensten gebruikt vereenvoudigd en stelt daarnaast dat het de inhoud van e-mails, chatgesprekken en videogesprekken, alsmede documenten en foto's van gebruikers, niet voor gerichte advertenties zal gebruiken.

De aanpassing van het privacybeleid moet ervoor zorgen dat alle gebruikers die kunnen begrijpen, zegt Microsofts Ryan Gavin. Gavin merkt op dat Microsoft nu verder duidelijk maakt dat het privégegevens niet voor gerichte advertenties zal gebruiken. In het verleden haalde Microsoft regelmatig uit naar Google, dat de inhoud van e-mails wel voor gerichte advertenties gebruikt.

Het privacybeleid, dat op 31 juli zal ingaan, geldt onder andere voor OneDrive, Outlook.com, Bing en MSN.com.

Naast de aankondiging op het blog van Microsoft zullen gebruikers met een Microsoftaccount ook een e-mail over het nieuwe privacybeleid ontvangen. Microsoft zal daarnaast via verschillende websites, waaronder Bing en MSN.com, op het nieuwe beleid wijzen.

Reacties (5)
12-06-2014, 10:26 door Anoniem
Verdienen ze dan al genoeg aan de NSA DPI ?! ;)
12-06-2014, 11:09 door Mysterio
Door Anoniem: Verdienen ze dan al genoeg aan de NSA DPI ?! ;)
Of gewoon aan producten verkopen. Stel dat Windows voor nop wordt aangeboden, dan wordt het spannender.
12-06-2014, 11:15 door Anoniem
Een voordeel van Microsoft is dat ze hun producten gewoon verkopen en niet (of veel minder) zijn meegegaan in de gratis-cultuur. Die is immers bedrieglijjk: stiekem worden allerlei data van gebruikers afgetapt en verkocht. Het geld moet ergens vandaan komen. Het heeft ook geleid tot een sfeer van cynisme in de IT-wereld.
12-06-2014, 13:30 door Anoniem
Als Microsoft wil zorgen dat gebruikers het begrijpen moeten ze er vooral in bij zetten
waar ze de privegegevens wel voor voor gebruiken.
12-06-2014, 13:32 door Anoniem
Ze scannen je mails wel op wapenverkoop, terrorisme en kinderporno. Allemaal vreselijk natuurlijk, maar dat betekent niet dat ik mijn privacy daarvoor wil opgeven. Eerlijk gezegd heb ik liever dat ze mijn mails scannen voor gerichte advertenties dan dat ze het scannen om politietje te kunnen spelen. De echte politie respecteert je privacy nog maar voor deze wannabe cops is iedereen verdacht en het onderwerp van onderzoek.

Dus, ik laat mij niet foppen door hun marketing.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.