image

Nederlander zou privacy niet voor gemak willen opofferen

donderdag 12 juni 2014, 16:08 door Redactie, 4 reacties

Nederland zou wereldwijd tot de groep landen behoren waar inwoners het minst bereid zijn om hun privacy voor gemak op te offeren. Dat beweert IT-bedrijf EMC dat 15.000 mensen in 15 landen online liet interviewen. 52% van de ondervraagde Nederlanders zegt dat het de privacy niet voor gemak wil inruilen.

Aan de hand van verschillende vragen over het onderwerp scoorde Nederland uiteindelijk een dertiende plek in de Top 15. Hoe lager een land scoort, hoe meer de inwoners privacy belangrijker dan gemak vinden. Nederland scoort in totaal 39 punten, veel minder dan de 61 punten van India, waar de inwoners juist meer om gemak dan privacy geven.

Vertrouwen

uit het onderzoek komt verder naar voren dat Nederlanders zeer wantrouwend zijn als het gaat om de vaardigheden van bedrijven om hun privacy te beschermen en de ethiek in het omgaan met privacy. Slechts 47% van de ondervraagde Nederlanders heeft vertrouwen in de 'skills' van een bedrijf om persoonsgegevens te beschermen, terwijl dit wereldwijd 58% is.

Als het gaat om de ethiek van bedrijven in relatie tot privacy zegt 40% vertrouwen te hebben. Wereldwijd is dit 49%. Nederlanders hebben verder weinig vertrouwen in hun privacy. 59% van de ondervraagden vindt dat ze minder privacy hebben dan een jaar geleden en 89% verwacht dat het alleen nog maar moeilijker zal worden om hun privacy de komende vijf jaar te beschermen.

Image

Reacties (4)
12-06-2014, 16:24 door Anoniem
Emc is zelf nog meer gesteld op haar privacy
Access Denied
You don't have permission to access "http://www.emc.com/campaign/privacy-index/netherlands.htm" on this server.

Reference # .
Als dat staat voor de kwaliteit van de services, hoef ik die van het onderzoek ook niet meer te weten.
12-06-2014, 17:02 door Anoniem
Tja,ik geef ook geen privacy prijs als dat echt niet nodig is.
Voor mij is privacy heilig.
12-06-2014, 17:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-06-2014, 18:36 door Anoniem
In Nederland beslist de ambtenarij dat we onze privacy verplicht moeten opofferen en dan doen we dat want het is verplicht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.