image

VS klaagt Roemeen aan wegens inbreken op e-mailaccounts

vrijdag 13 juni 2014, 10:15 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben een Roemeense man aangeklaagd wegens het inbreken op e-mailaccounts van verschillende personen, waaronder familieleden van George W. Bush, een voormalige adviseur van de Amerikaanse president en een voormalige Amerikaanse generaal.

Het gaat om Marcel Lazar Lehel, online bekend onder het alias 'Guccifer'. Hij werd in januari in Boekarest gearresteerd. Vorige week veroordeelde een Roemeense rechter Lehel al tot een gevangenisstraf van 7 jaar, waarvan hij er waarschijnlijk vier moet uitzitten. Deze straf was echter alleen voor het inbreken op twee Roemeense e-mailaccounts. Roemeense media merkte al op dat de rechter niet over de gehackte e-mailaccounts in het buitenland sprak. De VS had toen nog geen aanklacht ingediend.

Volgens de aanklacht van de Amerikaanse autoriteiten zou Lehel niet alleen op verschillende beveiligde e-mailaccounts hebben ingebroken, maar deed hij zich ook als één van zijn slachtoffers voor. Hij moet in de VS dan ook terechtstaan wegens 'wire fraud', het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot een beveiligde computer, identiteitsdiefstal, cyberstalking en het belemmeren van de rechtsgang.

Reacties (2)
14-06-2014, 13:06 door Anoniem
En wat doet de NSA ook alweer???
14-06-2014, 16:22 door spatieman
inbreken op iedere pc natuurlijk, maar dat mag !, want wij zijn de united nazi's of america!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.