image

Ex-directeur Symantec aangeklaagd wegens verduistering

zaterdag 14 juni 2014, 06:50 door Redactie, 1 reacties

Een voormalig marketingdirecteur van Symantec is aangeklaagd omdat ze meer dan 1,34 miljoen dollar bij het beveiligingsbedrijf zou hebben verduisterd, zo meldt de FBI. Volgens de aanklacht deed Lena Jacobs Coombs allemaal persoonlijke en ongeautoriseerde uitgaven met de bedrijfscreditcards.

Vervolgens diende ze opzettelijk allerlei frauduleuze onkostenrapporten in om deze uitgaven te verbergen, door ze als bedrijfsuitgaven voor te doen. Ook diende ze allerlei valse facturen in waarin ze beweerde dat een bedrijf marketingwerkzaamheden voor Symantec had uitgevoerd. De betalingen voor deze frauduleuze transacties gebruikte ze vervolgens voor persoonlijk gebruik.

Het geld dat de de 47-jarige Coombs op deze manier achteroverdrukte werd aan auto's, vakanties, huisrenovaties, concerten en kinderopvang uitgegeven. De voormalige marketingdirecteur is aangeklaagd wegens 'wire fraud' en witwassen. Op wire fraud staat een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar, een boete van 250.000 dollar en het betalen van een schadevergoeding. Indien veroordeeld kan ze voor witwassen een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen.

Reacties (1)
15-06-2014, 09:03 door Anoniem
Tja, ze had beter in Nederland ergens topmanager kunnen worden. Bij de NZa of zo. Er worden nog toezichthouders gezocht voor allerlei instanties, dat lijkt me prima iets voor haar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.