image

"Nokia betaalde miljoenen om encryptiesleutel te beschermen"

dinsdag 17 juni 2014, 17:09 door Redactie, 4 reacties

De Finse telefoonfabrikant Nokia zou miljoenen euro's aan een afperser hebben betaald om de encryptiesleutel van Symbian-telefoons te beschermen, zo laat het Finse MTV News weten. De zaak speelde eind 2007 en is nog steeds niet opgelost, zegt politiecommissaris Tero Haapala.

Verdere details wilde Haapala niet geven, behalve dat er een aanzienlijk bedrag is betaald. De afperser wist de encryptiesleutel te bemachtigen die Nokia gebruikte voor het signeren van applicaties. Als de sleutel was gelekt was het mogelijk geweest dat de telefoons ook applicaties konden accepteren die niet door Nokia waren goedgekeurd.

Hoe de encryptiesleutel in handen van de afperser kwam is onbekend. De telefoongigant deed aangifte bij de politie, maar besloot het losgeld uiteindelijk toch te betalen. Een tas met geld werd op een parkeerplaats bij een Fins amusementspark achtergelaten. De politie verloor echter het spoor van zowel de tas als de afperser. In 2007 fabriceerde Nokia de helft van alle verkochte smartphones.

Reacties (4)
17-06-2014, 18:14 door Anoniem
Je zou denken dat het signen van applicaties op een machine gebeurd die niet is verbonden met het grote boze internet..
17-06-2014, 18:44 door Anoniem
Tsja, er is weinig bekend, kan net zo goed een ex medewerker zijn geweest?
17-06-2014, 21:11 door Anoniem
En hoe weten we nu dat de sleutel niet gekopieerd is?
18-06-2014, 11:58 door Anoniem
Zou me niets verbazen als dat een bijvangst is geweest van de NSA welke doorgespeeld is zodat later Microsoft voor een appel en een ei Nokia kon overnemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.