image

FBI arresteert NullCrew-lid wegens aanvallen op bedrijven

woensdag 18 juni 2014, 12:13 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft een 20-jarige Amerikaan gearresteerd die lid van de groep NullCrew zou zijn en betrokken was bij het uitvoeren van aanvallen tegen verschillende universiteiten en bedrijven. Het gaat om de 20-jarge Timothy Justin French die aan vijf cyberaanvallen van NullCrew zou hebben meegedaan.

NullCrew zat volgens de FBI achter een groot aantal aanvallen tegen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Onder de aangevallen doelen bevonden zich ook de websites van twee organisaties en acht servers van een groot bedrijf. In beide gevallen werden de aanvallen via Twitter en Pastebin aangekondigd.

Op Pastebin werden ook de gegevens van de gehackte organisaties geplaatst. Zo werden bij een aanval op een Ministerie van Defensie van een niet nader genoemd land meer dan 3.000 gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden gepubliceerd.

Getuige

Een getuige van de FBI zou aan chatgesprekken van NullCrew hebben deelgenomen, die via Skype, Twitter en CryptoCat plaatsvonden. Daarbij werden uitgevoerde en nog uit te voeren aanvallen besproken. De getuige in kwestie zou voornamelijk aan het onderzoek hebben deelgenomen om de FBI te helpen, aldus de aanklacht. Tijdens het onderzoek naar de aanvallen werd een computergebruiker met het alias "Orbit" geïdentificeerd.

Deze gebruiker die aan de aanvallen deelnam gebruikte het IP-adres dat aan het woonadres van French was toegekend. Verder onderzoek op de computer van French wees uit dat de aanvallen of hetzelfde moment plaatsvonden en werden besproken op het moment dat French ook online was.

De Amerikaan kan indien schuldig bevonden tot een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar worden veroordeeld. Onlangs werd ook in Canada een lid van NullCrew aangehouden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.