image

YouTube zou marktplaats voor gestolen creditcarddata zijn

woensdag 18 juni 2014, 12:41 door Redactie, 3 reacties

Cybercriminelen zouden YouTube gebruiken om gestolen creditcardgegevens te verkopen, waar vervolgens Google weer van profiteert, zo stellen onderzoekers van de non-profitorganisatie Digital Citizens. Tijdens onderzoek naar marktplaatsen voor cybercriminelen dook ook YouTube op.

Op de videowebsite werden duizenden video's gevonden waarin gestolen creditcardgegevens werden aangeboden, alsmede instructies om creditcardfraude te plegen. De onderzoekers slaagden er ook in om contact met een aantal vermeende verkopers te leggen, maar hard bewijs in de vorm van echt gestolen creditcarddata kan de organisatie niet tonen.

Daardoor kan niet worden uitgesloten dat het om nep-video's of hoaxes gaat. Het enige harde bewijs dat resteert zijn het aantal hits van zoekopdrachten met termen als "CC info with CVV" en "Buy cc numbers" en een gesprek dat met een vermeende creditcardhandelaar werd opgenomen.

Advertenties

De video's waarin de gestolen creditcardgegevens werden aangeboden waren ironisch voorzien van advertenties voor MasterCard en Discover Card. "Het treurige van dit onderzoek is dat YouTube door criminelen gebruikt blijft worden, en niet alleen staat Google dit toe, maar verdient het er ook aan door advertenties te verkopen", zegt Tom Galvin van Digital Citizens. "We verwachten dit op de Silk Road of andere donkere plekken van het internet, maar niet van Google."

Reacties (3)
18-06-2014, 13:03 door Anoniem
Nou wat een boeiend onderzoek. Zoek op facebook naar CVV, en je komt duizenden berichten tegen met gestolen credit cards die te koop worden aangeboden.
18-06-2014, 13:43 door Anoniem
Wat kan Google er aan doen dat criminelen Youtube gebruiken, anders dan wanneer er bewijs voor is de accounts en video's te verwijderen en ip gegevens te overhandigen aan justitie?

Gaat Tom Galvin ook de Amerikaanse overheid aanklagen om dat criminelen met hun auto's over de snelweg rijden om drugs te vervoeren?
19-06-2014, 10:25 door Anoniem
"Wat kan Google er aan doen dat criminelen Youtube gebruiken, anders dan wanneer er bewijs voor is de accounts en video's te verwijderen en ip gegevens te overhandigen aan justitie?"

Wat dacht je van daar wat meer moeite in steken, abuse meldingen hierover worden dikwijls geheel genegeerd.

Al moet ik erbij zeggen dat we niet weten waarom; dit kan ook te maken hebben met afspraken met opsporingsdiensten, om onderzoeken niet in de war te schoppen, en omdat de aanwezigheid van de criminelen op zichtbare sites als Youtube, Facebook e.d. onderzoeken naar deze criminelen gemakkelijker kan maken.

Hebben de onderzoekers ook bij Google nagevraagd hoe men daar tegen deze problematiek aankijkt ? Dat lijkt mij toch een belangrijk aspect in zo'n onderzoek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.