image

Populaire datingsites doelwit van phishingaanvallen

woensdag 18 juni 2014, 15:03 door Redactie, 0 reacties

Verschillende grote datingsites zijn het doelwit van phishingaanvallen, wat aantoont dat cybercriminelen het niet alleen op bankrekeningen hebben voorzien. Internetbedrijf Netcraft vond op een gehackte server honderden PHP-scripts, die voornamelijk ontworpen waren om wachtwoorden van datingsites te stelen.

Van de 862 frauduleuze scripts waren er slechts acht op banken gericht. De scripts doen zich voor als de legitieme datingsite en vragen gebruikers of ze willen inloggen. Onder de aangevallen datingsites bevinden zich onder andere match.com, Christian Mingle, POF (PlentyOfFish), eHarmony, Chemistry.com, SeniorPeopleMeet, Zoosk en Lavalife. Volgens internetbedrijf Netcraft proberen cybercriminelen met de gestolen inloggegevens datingfraude te plegen.

Bij veel datingsites moeten gebruikers een betaald abonnement hebben om berichten naar anderen te kunnen versturen. Door al aangemaakte accounts over te nemen wordt het lastiger om de fraudeurs te achterhalen. Daarnaast zouden de accounts betrouwbaarder overkomen dan nieuw aangemaakte accounts.

De fraudeurs proberen via datingfraude relaties op te bouwen, waarna slachtoffers worden verleid tot het betalen van allerlei kosten, zoals vliegtickets of medische behandelingen. Jaarlijks zouden duizenden mensen het slachtoffer van deze vorm van fraude worden. Alleen in Nederland zou de schade in de miljoenen euro's lopen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.