image

Studenten ontdekken lekken in Yo-app

vrijdag 20 juni 2014, 14:58 door Redactie, 4 reacties

Een app waarmee gebruikers alleen maar "Yo" naar elkaar kunnen sturen en die deze week meerdere keren in het nieuws kwam blijkt verschillende lekken te bevatten waardoor het onder andere mogelijk is om telefoonnummers van gebruikers te achterhalen.

De app werd op 1 april gelanceerd en zou de afgelopen twee maanden 1 miljoen dollar aan financiering hebben opgehaald. Ondanks de eenvoud van de app blijkt de beveiliging nog niet in orde te zijn. Drie studenten van Georgia Tech ontdekten namelijk verschillende lekken, waardoor het mogelijk is om het telefoonnummer van gebruikers te achterhalen, Yo-berichten van andere gebruikers te spoofen, gebruikers met een groot aantal Yo's te spammen en push notificaties te versturen, zo lieten de studenten tegenover TechCrunch weten.

De studenten wisten zelfs het nummer van de bedenker van Yo te achterhalen en stuurden hem een bericht, waarop hij ze naar eigen zeggen opbelde. Verschillende gebruikers zouden daarnaast allerlei push-berichten hebben ontvangen met de tekst "wow. many 1337. Such bad security. I hacked Yo. Use hashtag #YoBeenHacked to talk about it." De ontwikkelaars van Yo hebben inmiddels de beveiligingsproblemen erkend en zouden met een oplossing bezig te zijn.

Elon Musk

Het nieuws rondom Yo kreeg ook nog een andere wending door iemand die de naam van de Amerikaanse ingenieur en ondernemer Elon Musk registreerde en vervolgens allerlei mensen begon te Yo'en, waaronder mediafiguur Jason Calacanis. Die verstuurde vervolgens een tweet dat Musk hem een Yo had gestuurd. Vervolgens werd dit bericht weer door Musk geretweet. Al het nieuws heeft de app veel goed gedaan. Het aantal gebruikers is inmiddels de 300.000 gepasseerd en het aantal op een dag verstuurde Yo's passeerde de 3,7 miljoen.

Image

Reacties (4)
20-06-2014, 15:53 door Anoniem
Yo.
21-06-2014, 12:13 door steve sh1t
Yo.
23-06-2014, 09:59 door Anoniem
Het aantal gebruikers is inmiddels de 300.000 gepasseerd en het aantal op een dag verstuurde Yo's passeerde de 3,7 miljoen.
I don't want to live on this planet anymore.
25-06-2014, 20:38 door steve sh1t
Door Anoniem:
Het aantal gebruikers is inmiddels de 300.000 gepasseerd en het aantal op een dag verstuurde Yo's passeerde de 3,7 miljoen.
I don't want to live on this planet anymore.

lol. maar die appmakers hebben mensenkennis.

En ze hebben ook nog 1 miljoen dollar los gekregen voor een app die je in een week in elkaar zet :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.