image

Einde Windows XP drijft Europese thin client-markt

vrijdag 20 juni 2014, 18:52 door Redactie, 0 reacties

Het einde van Microsofts ondersteuning van Windows XP blijkt niet alleen goed te zijn voor de verkoop van volwaardige desktops, ook thin clients profiteren ervan. Dat blijkt uit cijfers van marktvorser IDC. Een thin client is een zeer eenvoudige computer die verbinding met een server maakt.

Op deze server staan bijvoorbeeld de applicaties en data. In het eerste kwartaal was er in West-Europa een sterke stijging van het aantal verkochte eenheden. De markt van thin clients nam in volume toe met 23,9% en in waarde zelfs met 34,7%. IDC voorspelt dat de positieve economische geluiden in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland voor een gezonde groei van 9,6% op jaarbasis zullen zorgen.

"Tijdens het economisch herstel zal de thin client-markt beter presteren dan de commerciële pc-markt in West-Europa", zegt analist Oleg Sidorkin. "Toegenomen veiligheidszorgen alsmede de groeiende beschikbaarheid van cloudoplossingen maken de thin client-infrastructuur meer aantrekkelijker voor eindgebruikers, zoals als nieuwe aanschaf als upgrade van oude pc-hardware."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.