image

Fabrikant medische producten raakt patiëntendossiers kwijt

zaterdag 21 juni 2014, 06:16 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse Medtronic, één van de grootste fabrikanten van medische producten, is een onbekend aantal patiëntendossiers van de diabetes-divisie kwijtgeraakt, zo heeft het bedrijf in een zogeheten "10-k filing" voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission laten weten.

De divisie houdt zich bezig met de verkoop van insulinepompjes en gerelateerde producten. "Hoewel we geen bewijs vonden voor een inbraak of het onbedoeld openbaren van de patiëntgegevens, konden we ze niet meer terugvinden", aldus het bedrijf in de filing.

Verder stelt Medtronic dat het, samen met twee andere fabrikanten van medische apparatuur, een inbraak op de systemen ontdekte. Er wordt aangenomen dat de aanval afkomstig was van "hackers uit Azië". De aanvallers zouden echter geen toegang hebben gekregen tot de databases waar Medtronic patiëntgegevens bewaart. Aangezien de aanval geen impact op de patiëntgegevens zou hebben gehad, werd besloten om patiënten niet te informeren.

Reacties (1)
21-06-2014, 10:02 door Anoniem
Altijd handig om gewoon maar een handige ver-van-je-bed boeman aan te nemen. Voor je eigen gemoedsrust dan. Voor het beveiligen van je netwerk toch wat minder. En, uhm, is het een rare vraag waarom ze al die gegevens hadden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.