image

"Smartphone ontwikkelt zich tot perfecte spionageapparaat"

zaterdag 21 juni 2014, 06:55 door Redactie, 9 reacties

Met de aankondiging van Amazon's Fire, een smartphone die over maar liefst zes camera's beschikt, is de mobiele telefoon weer een stapje verder in de ontwikkeling tot het perfecte spionageapparaat. Met de zes camera's moet het eenvoudiger worden om een 3D-scan van de omgeving te maken.

Verder beschikt de smartphone over een ingebouwde feature genaamd FireFly, die naar de omgeving kan luisteren om te bepalen welke muziek er gespeeld wordt of wat erop televisie is. En de Fire is pas het begin, stelt Kashmir Hill van zakenblad Forbes. "Onze telefoons zijn in potentie krachtige spionnen, voorzien van microfoons, camera's, locatietracking, bewegingssensoren en zelfs hartmonitoren."

Hill merkt op dat fabrikanten hun telefoons steeds aantrekkelijker proberen te maken door er meer sensoren en dataverzamelaars aan toe te voegen. "Dus de spionagemogelijkheden van een smartphone zullen alleen maar toenemen. En we zijn volledig verslaafd aan ze", merkt Hill op. Ze vraagt zich dan ook af wanneer mensen zich tegen dit gedrag zullen keren.

Zo zijn er wel verschillende oplossingen, waaronder hoezen die alle signalen blokkeren, maar dan kan er ook niet meer gebeld worden. "Er is dus een echte noodzaak voor smartphone 'privacy' hoezen die de sensoren, microfoons en camera's blokkeren en voorkomen dat ze in het geheim informatie over ons verzamelen, maar het nog steeds mogelijk maken om te bellen en sms'en." Een andere optie is het gewoon uitzetten van het toestel, maar ook dat zou geen garantie bieden merkt ze op.

Reacties (9)
21-06-2014, 11:07 door Anoniem
Vraag is, wie heeft er de controle, wie is er eigenaar van zowel telefoon, firmware, software, als data?

Als ik als telefoongebruiker dat ben, als ik alle source voorhanden heb en er dus ook wijzigingen in kan aanbrengen en dat dan ook in de telefoon kan doorvoeren, dan heb ik er een stuk minder problemen mee dan als ik dat allemaal niet heb. Kan het niet, dan verwordt dataverzamelen algauw in datagraaien en dan is het hele verhaal voor mij als begraaide ineens een stuk minder aantrekkelijk.
21-06-2014, 11:24 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 21-06-2014, 11:29
[Verwijderd]
21-06-2014, 11:46 door Anoniem
Nederland/Europa moet zo snel mogelijk de wetgeving aanpassen om de burgers te beschermen.
Landen die hier niet aan mee willen werken hebben dus lak aan hun burgers.
21-06-2014, 11:50 door Anoniem
Het idee om een burner te gebruiken (een oude Nokia ofzo) om te kunnen bellen en voor al het andere geneuzel zoals zelfies op Facebook zetten is natuurlijk ook niet nieuw, of breng ik mensen nu op een idee?
21-06-2014, 14:47 door Anoniem
Idealitair heeft het een camera aan de zijkant en bovenkant, maar niet aan de voor en achterkant. Dat kan de eindgebruiker het als een onopvallend spionage apparaat gebruiken, zonder dat hij zelf in beeld komt. Een spionageapparaat waar je alleen maar jezelf mee kan bespieden hebben we niks aan.
21-06-2014, 18:12 door Anoniem
Wanneer verplicht de EU nou eens dat elke camera verplicht een schuifje moet krijgen dat het dicht te zetten is.

Ik moet er niet aan denken dat die camera op bepaalde momenten aan het opnemen is zonder dat we het weten (denk toiletbezoekje etc).
21-06-2014, 19:42 door Anoniem
ik heb die draadloze zooi nooit gemogen
21-06-2014, 23:29 door Anoniem
Investeren in antistatische zakjes die alle signalen blokkeren en op zoek gaan naar tweedehands 3310's dan maar? Compartimenteren van je data is geen nieuw idee.
Ga ervan daarnaast maar van uit dat Google, Microsoft en Blackberry je accounts en daarmee je data niet beschermen.
22-06-2014, 17:36 door Anoniem
"Advies van mijn kant: niet kopen!"

Advies van mijn kant: maak een risico analyse, en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.