image

Google koopt fabrikant beveiligingscamera's Dropcam

zondag 22 juni 2014, 10:40 door Redactie, 1 reacties

Google heeft voor een bedrag van 555 miljoen dollar Dropcam overgenomen, een fabrikant van beveiligingscamera's. Dropcam bouwt camera's waarmee opgenomen beelden in de cloud worden opgeslagen. Ook is het mogelijk om de live camerabeelden met anderen te delen.

Daarnaast kunnen gebruikers waarschuwingen via e-mail ontvangen en kan er via de ingebouwde microfoon met anderen worden gecommuniceerd. De overname is gedaan door Nest, de fabrikant van slimme thermostaten die in januari nog voor een bedrag van 3,2 miljard dollar zelf door Google werd overgenomen. Volgens marktkenners probeert Google op deze manier een plek op de markt voor 'slimme' op het internet aangesloten huizen te veroveren.

Bij de overname van Nest lieten de eigenaars van het bedrijf weten dat de privacy van consumenten niet in het geding zou komen. Een boodschap die nu wordt herhaald. "Net zoals de klantgegevens van Nest, zal Dropcam onder het privacybeleid van Nest vallen, waarin staat dat gegevens met niemand worden gedeeld, waaronder Google, zonder de toestemming van de klant", zegt Nest-oprichter Matt Rogers. Hij merkt op dat zowel Nest als Dropcam betaalde producten zijn en advertenties geen onderdeel van de strategie uitmaken.

Reacties (1)
23-06-2014, 12:40 door Anoniem
Skynet assimileert weer iets.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.