image

Microsoft onthult platform tegen cyberdreigingen

maandag 23 juni 2014, 16:09 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft vandaag een uitwisselingsplatform onthuld waar beveiligingsonderzoekers en security-analisten informatie over cyberdreigingen kunnen delen. Het platform heet Interflow en biedt een geautomatiseerde, voor machines leesbare feed van dreigingen en beveiligingsinformatie.

Deze gegevens kunnen vervolgens in bijna real-time door industrieën en groepen worden gedeeld. Op dit moment staan problemen bij het uitwisselen van data, bijvoorbeeld op het gebied van governance en gebruikte formaten, een efficiënte aanpak in de weg. Door het platform moeten security-professionals dan ook sneller op dreigingen kunnen reageren. Daarnaast moet het ook de kosten voor het beschermen van systemen verminderen door processen te automatiseren die op dit moment nog handmatig plaatsvinden.

"Een collectief sterker cybersecurity-ecosysteem betekent een betere bescherming voor consumenten en bedrijven", zegt Jerry Bryant van Microsoft. De softwaregigant is van plan om de security- en dreigingsgegevens die het gebruikt om de eigen producten en diensten te beschermen ook met gebruikers van Interflow te gaan delen. Om het platform te kunnen gebruiken moeten organisaties en ondernemingen contact opnemen met Microsoft.

Reacties (1)
24-06-2014, 00:21 door Anoniem
Haha, typisch Microsoft. Niet betalen voor data, maar anderen gratis naar je toe laten brengen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.