image

Microsoft waarschuwt ontwikkelaars voor adware-deadline

dinsdag 24 juni 2014, 11:25 door Redactie, 2 reacties

Softwareontwikkelaars hebben nog tot 1 juli de tijd om Microsoft te laten weten waarom hun software niet als adware bestempeld zou moeten worden, want dan gaan de nieuwe regels in, zo waarschuwt de softwaregigant. Begin april kondigde Microsoft nieuwe richtlijnen voor adware aan.

Programma's die advertenties tonen moeten gebruikers meer keuze en controle geven. Zo moet het mogelijk zijn om getoonde advertenties te sluiten en moeten de advertenties de naam van het programma bevatten dat de advertentie toont. Ook moet het programma over een verwijderoptie beschikken die dezelfde naam heeft als de advertenties die het toont. Software die niet aan deze eisen voldoet zal Microsoft als adware gaan beschouwen.

"Op 1 juli 2014 veranderen we de manier hoe onze producten met gevonden adware omgaan. De programma's die we detecteren zullen, inclusief de ondersteunende bestanden, standaard worden verwijderd", zegt Microsofts Michael Johnson. Hij merkt op dat ontwikkelaars dan ook nog één week de tijd hebben om contact met Microsoft op te nemen.

Reacties (2)
24-06-2014, 13:10 door Spiff has left the building
Weet iemand welke producten Microsoft bedoelt met "onze producten" (our products)?
Wellicht Defender onder Windows 8.x en Microsoft Security Essentials onder Window 7 en Vista, dat lijkt me te verwachten.
Maar misschien zelfs ook Windows Defender onder Window 7 en Vista?
Of misschien zelfs IE die downloads gaat weigeren als daar Microsoft onwelgevallige adware inzit?
24-06-2014, 17:30 door vimes
Door Spiff: Weet iemand welke producten Microsoft bedoelt met "onze producten" (our products)?
Ik krijg de indruk dat ze gewoon het windows os bedoelen.
Er wordt in de artikelen niet vermeld dat de uitvoering hiervan door een optioneel windows product wordt gedaan. Ik ben benieuwd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.