image

BSA: veiligheid primaire reden om illegale software te mijden

woensdag 25 juni 2014, 15:29 door Redactie, 5 reacties

Het risico op malware is de voornaamste reden dat computergebruikers illegale software mijden, zo stelt The Software Alliance, beter bekend als BSA, aan de hand van eigen onderzoek onder bijna 22.000 consumenten en zakelijke pc-gebruikers en meer dan 2.000 IT-managers.

Op de vraag waarom ze geen illegale software gebruiken lieten de respondenten weten dat malware de primaire reden is. Malware zou voor dataverlies en ongeautoriseerde toegang tot systemen kunnen zorgen. Ondanks deze zorgen bleek dat 43% van alle geïnstalleerde software in 2013 illegaal was. "De meeste mensen weten niet wat erop hun systemen is geïnstalleerd. Dat moet veranderen", zegt BSA-president en CEO Victoria Espinel.

In Nederland is de hoeveelheid illegale software langzaam aan het dalen. In 2013 zou een kwart van alle software in Nederland illegaal zijn geweest. In 2011 was dat nog 27% en in 2009 28%. Gemiddeld zou volgens de BSA 29% van de software in West-Europa illegaal zijn.

Reacties (5)
25-06-2014, 17:34 door Anoniem
Ik zou het wel leuk vinden als er iets meer informatie stond over welke software precies.
BSA werkt toch vooral voor Microsoft en Adobe?

Ik kan mij niet voorstellen met de lage prijzen van Windows 8 en het gratis worden van 8.1, dat er op het nog veel illegaal rondzweeft qua OS'en. Apple updates zijn al jaren zeer betaalbaar en Linux (consument) gratis.
Dan zou het dus Office moeten zijn, waar Microsoft toch van moet weten dat ze met een illegale of goedkope kopie voor thuis juist hun markt kunnen behouden.

Of gaat het juist over de zakelijke markt?
25-06-2014, 22:54 door Joep Lunaar
Niets tegen opportunisme, d.w.z. in de zin dat het gebruik maken van een goede gelegenheid betekent.

BSA heeft als doel het tegengaan van schending van licentievoorwaarden (van alleen closed source, dat wel).
Zover ik weet heeft veiligheid hiermee niets uit te staan. In dit geval gebruikt BSA de gelegenheid dat veiligheid hot is.
Een goede gelegenheid, maar voor mijn gevoel dus in dit geval niet opportuun en dus opportunistisch in de negatieve zin.
26-06-2014, 10:06 door Anoniem
Door Joep Lunaar: Niets tegen opportunisme, d.w.z. in de zin dat het gebruik maken van een goede gelegenheid betekent.

BSA heeft als doel het tegengaan van schending van licentievoorwaarden (van alleen closed source, dat wel).
Zover ik weet heeft veiligheid hiermee niets uit te staan. In dit geval gebruikt BSA de gelegenheid dat veiligheid hot is.
Een goede gelegenheid, maar voor mijn gevoel dus in dit geval niet opportuun en dus opportunistisch in de negatieve zin.

Nou..feit is wel dat de meeste van die Win 7 ISO's en gratis iLife meuk wel een trojan on board hebben..dus het is best realistisch te noemen. Alleen of dit de juiste manier is om mensen te laten betalen voor commerciele software..ik denk dat er betere middelen zijn zoals genoemde goedkopere licentie vormen voor meerdere pc's/laptops/macbooks.
26-06-2014, 11:53 door Anoniem
"De meeste mensen weten niet wat erop hun systemen is geïnstalleerd. Dat moet veranderen". Wat een non-argument. Al is de software legaal weet je ook niet wat er op je systeem is geïnstalleerd. Een legale versie kan prima ongemerkt besmet zijn geraakt met malware. De kans is kleiner maar zeker aanwezig.
26-02-2015, 21:19 door Anoniem
{guote] BSA heeft als doel het tegengaan van schending van licentievoorwaarden (van alleen closed source, dat wel). [/quote] Joep Lunaar.
Open source betekent niet dat het gratis is en niet gelicenseerd/betaald hoeft te worden. Die gedachte is foutief.
Zie: https://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html Als iets gratis is, wat is dan het product? Dat product dat is dan: jij.
Nog een vraag als jij niets over hebt voor andermans werk, wat zouden andere dan voor jou over moeten hebben .. niets?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.