image

Haagse politie waarschuwt voor nepmedewerkers Microsoft

woensdag 25 juni 2014, 17:32 door Redactie, 5 reacties

De Haagse politie waarschuwt mensen om alert te zijn op oplichters die zich voordoen als medewerker van Microsoft. De afgelopen maand werden er in de regio meerdere personen slachtoffer van deze telefonische babbeltruc. Na de gesprekken bleek er geld van de bankrekening te zijn afgeschreven.

Volgens de politie zoeken de oplichters vanuit het buitenland telefonisch contact met hun slachtoffers. Veelal spreken zij gebrekkig Engels. Daarnaast doen zij zich voor als medewerkers van Microsoft. Zo probeert men via een babbeltruc toegang tot de computer van het slachtoffer te krijgen. De oplichters gebruiken vaak de smoes dat er een virus op de computer zit en dat zij dit virus kunnen verwijderen.

Het slachtoffer wordt gevraagd om een programma te installeren waarmee de oplichters toegang tot de computer krijgen. Hierna worden allerlei "werkzaamheden" uitgevoerd waarvoor het slachtoffer moet betalen. Ook zouden de oplichters zogenaamd virusscanners "verkopen", aldus de politie.

Reacties (5)
25-06-2014, 18:15 door r0s3r1dd3r
Nou ja, sorry hoor, maar dit speelt al even.........

https://www.security.nl/search?keywords=gebeld+door+medewerker+Microsoft&c[]=1&c[]=2&c[]=3&c[]=4
25-06-2014, 19:04 door Anoniem
Prima waarschuwing. De politie waarschuwt ook al jaren voor inbrekers tijdens vakantiedagen. Aangezien mensen het nog steeds makkelijk maken om in te breken dus nog steeds nodig. Dit ook, er zijn nog altijd mensen die het niet weten en erin trappen. Darnaast weten we dat ze dus nu in Den Haag actief zijn.
25-06-2014, 19:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-06-2014, 05:22 door Anoniem
Toch speelt het al jaren. Het is een fenomeen, dat waarschijnlijk niet gemakkelijk tegen kan worden gehouden zonder de privary in het geding te brengen.

Veel oudjes zijn gelukkig ofwel te achterdochtig om er op in te gaan, of ze verstaan ol dat gebrabbel helegaar niet. Aan de andere kant zijn die voipcrimineeltjes soms ook gehavend. Dus al met al is het een aardige catch-22, "me dunkt!"
26-06-2014, 10:43 door Anoniem
Had ze laatst ook weer aan de telefoon. In Groningen, ze bellen dus niet alleen Haagse nummers...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.